Het team

Yael Ball, onderwijscoördinator

-  Mijn passie is om het Jodendom voor kinderen leuk, relevant en hedendaags te maken. Ik ben opgeleid bij de Jewish Teachers Training College in het VK en ben verder gespecialiseerd in EdTech (blended learning). Mijn doel is om elk kind in Amsterdam en omgeving de mogelijkheid te geven om met enthousiasme over het Jodendom te kunnen leren.

Jael Benjamin, docent Jahadoet, Alef klas

- Mijn naam is Jael Benjamin. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Lang geleden heb ik al les gegeven voor de NIHS en ook heb ik op het Cheider als juf gewerkt, hoofdzakelijk bij de kleuters. Het geeft mij veel voldoening om de kinderen op een positieve manier Joodse kennis bij te brengen.

Bertus Sondervan, docent Jahadoet, Beet en Gimmel klas

- Ik ben master student Drug Discovery and Safety aan het VU. Het afgelopen jaar heb ik met passie lesgegeven aan de kinderen over het Jodendom. Zo hebben we over alle chagiem (feestdagen) geleerd, maar ook over wanneer je welke beracha (gebed) zegt, over de halachot (regels) omtrent ziekenbezoek en allerlei andere zaken. We hebben met elkaar ook veel lol gehad. Het komend jaar hoop ik ook uw kinderen veel te kunnen leren!

Rachel Levy, docent Iwriet, Beet en Gimmel klas

- Ik ben zelfstandig journalist en redacteur voor Nederlandse en internationale media. Daarnaast ben ik actief als docent Hebreeuws en Jodendom. Ik ben opgeleid in Internationale Betrekkingen, Semitische Talen en Joodse Studies. Ook deed ik Jiddisch aan het YIVO Instituut/Columbia University in New York. Zie: http://www.rachellevy.nl

Noa Banet, onderwijsassistente

- Dit schooljaar doe ik eindexamen VWO aan het Maimonides in Amsterdam. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om mee te helpen aan het zondagonderwijs. Omdat ik goed ben in talen, vind ik het meehelpen aan de Iwriet lessen erg leuk. Ik geniet van het werken met kinderen en van de wekelijkse lessen! Ik hoop dat de kinderen dit jaar veel hebben aan de lessen en aan het eind van het schooljaar (nog) beter Iwriet zullen spreken.

David Koekoek, bestuurslid portefeuille onderwijs

- Elke zondag reed een van mijn ouders met mij en mijn broertje vanuit Haarlem naar Joodse les in Amsterdam. Ik heb daar vrienden voor het leven aan overgehouden en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. We zijn een orthodoxe gemeente met een breed palet aan leden. Joods onderwijs is een fundament voor een gezonde Joodse gemeenschap. De NIHS wil hier aan bijdragen zodat iedereen ook de verdieping kan krijgen die men zoekt. Als bestuurder maak ik me daar sterk voor. Samen met een fantastisch team gaan we het onderwijs verder uitbouwen en daarmee het fundament van onze kehilla versterken.

 

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op! contact opnemen