Het team

Yael Ball, onderwijscoördinator

-  Mijn passie is om het Jodendom voor kinderen leuk, relevant en hedendaags te maken. Ik ben opgeleid bij de Jewish Teachers Training College in het VK en ben verder gespecialiseerd in EdTech (blended learning). Mijn doel is om elk kind in Amsterdam en omgeving de mogelijkheid te geven om met enthousiasme over het Jodendom te kunnen leren.

Jael Benjamin, docent Jahadoet, Alef klas

- Mijn naam is Jael Benjamin. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Lang geleden heb ik al les gegeven voor de NIHS en ook heb ik op het Cheider als juf gewerkt, hoofdzakelijk bij de kleuters. Het geeft mij veel voldoening om de kinderen op een positieve manier Joodse kennis bij te brengen.

Bertus Sondervan, docent Jahadoet, Beet en Gimmel klas

- Ik ben master student Drug Discovery and Safety aan het VU. Het afgelopen jaar heb ik met passie lesgegeven aan de kinderen over het Jodendom. Zo hebben we over alle chagiem (feestdagen) geleerd, maar ook over wanneer je welke beracha (gebed) zegt, over de halachot (regels) omtrent ziekenbezoek en allerlei andere zaken. We hebben met elkaar ook veel lol gehad. Het komend jaar hoop ik ook uw kinderen veel te kunnen leren!

 

Na’ama Pelse, docent Jahadoet, Beet Gevorderd klas

                                                                                                "כֹּל הַמְּלַמֵּד אֶת בֶּן חֲבֵרוֹ תּוֹרָה כְּאִלּוּ יַלְדּוֹּ"

Net zoals ik van mijn kinderen houd, voel ik liefde voor mijn leerlingen. Ik wil de lessen dan ook zowel toegankelijk als plezierig voor ze maken. Elke week hoor ik, als ik de les ga voorbereiden, de wensen als vogels boven mijn hoofd; Zingend, zwaaiend met hun vleugels, langzaam landend op mijn bureau. Ze kijken me aan met hun zwarte ogen en het lijkt of ze zeggen: “Weer een kans komende zondag om de flexibele hersens van de lieve kinderen kennis te laten vergaren en liefde in hun zachte harten te planten.” Ik gebruik lesstof die op een aantrekkelijke manier aan de kinderen wordt gepresenteerd en de opdrachten moeten goed uitvoerbaar zijn.

Na’ama Pels is opgeleid als docent Jahadoet in Michlala Bait va'Gan, Jeroesjalajiem en heeft haar lesbevoegdheid voor speciaal onderwijs behaald in het seminarium van Beth  Ya'akov Scheransky

Yael Assus

-Mijn naam is Yael Asus. Mij is gevraagd om de kinderen het Alef Beet te leren tijdens het Joods zondagochtendonderwijs. Ik vind het fijn dat ik dit kan doen. Zo kan ik de kinderen helpen met het leggen van een basis voor de Hebreeuwse taal. Dat maakt dat ze later de gebeden in de synagogen kunnen volgen. Ook creëert het een connectie met het Joodse geloof. Het is voor mij een voorrecht deel te mogen uitmaken van dat groeiproces.

Noa Banet, onderwijsassistente

- Dit schooljaar doe ik eindexamen VWO aan het Maimonides in Amsterdam. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om mee te helpen aan het zondagonderwijs. Omdat ik goed ben in talen, vind ik het meehelpen aan de Iwriet lessen erg leuk. Ik geniet van het werken met kinderen en van de wekelijkse lessen! Ik hoop dat de kinderen dit jaar veel hebben aan de lessen en aan het eind van het schooljaar (nog) beter Iwriet zullen spreken.

David Koekoek, bestuurslid portefeuille onderwijs

- Elke zondag reed een van mijn ouders met mij en mijn broertje vanuit Haarlem naar Joodse les in Amsterdam. Ik heb daar vrienden voor het leven aan overgehouden en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. We zijn een orthodoxe gemeente met een breed palet aan leden. Joods onderwijs is een fundament voor een gezonde Joodse gemeenschap. De NIHS wil hier aan bijdragen zodat iedereen ook de verdieping kan krijgen die men zoekt. Als bestuurder maak ik me daar sterk voor. Samen met een fantastisch team gaan we het onderwijs verder uitbouwen en daarmee het fundament van onze kehilla versterken.

 

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op! contact opnemen