U heeft besloten te gaan trouwen? Van harte gefeliciteerd!

De Joodse Gemeente, uw sjoelgemeenschap en het rabbinaat willen u graag terzijde staan in de voorbereidingsperiode en op de grote dag zelf.

Het Jodendom kent een groot aantal religieuze en culturele tradities op het gebied van verloving en huwelijk. Deze worden in onze Joodse Gemeente nageleefd. De nieuwe stap in uw leven wordt bekroond met de choepa, de Joodse huwelijksinzegening. In Amsterdam vindt deze meestal plaats in sjoel. Dit hoeft niet, u kunt ook kiezen voor een zaal in bijvoorbeeld een hotel.
Voor u voor het oog van alle gasten samen onder de choepa (het huwelijksbaldakijn) staat, moeten er enkele formaliteiten worden vervuld en enkele zaken goed worden voorbereid. Uw sjoelrabbijn of het rabbinaat informeert u graag over wat er van u wordt verwacht en wat u van ons kunt verwachten. Tot de voorbereidingen behoort tevens een gesprek over diverse halachische aspecten van het huwelijksleven na de trouwdag. 

Behalve de religieuze ceremonie is er sprake van andere feestelijkheden die vrienden en familie van het bruidspaar natuurlijk willen organiseren. Ook hiervoor kunt u bij de Joodse Gemeente terecht, voor advies en ondersteuning op elk terrein. Er zijn meerdere kosjere cateraars beschikbaar.
De zeven dagen ná de huwelijksvoltrekking kunnen een feestelijk tintje krijgen, de sheva brachot, maar ook de sjabbat vóór de choepa is bijzonder. Dan vindt de zogenoemde aufruf plaats. Wij informeren u graag over alles wat hiervoor nodig is.

Het online aanmeldformulier voor chatan en kalla (bruid en bruidegom) vind u onder het kopje formulieren

Meer informatie over het mikwe vindt u hier.

Meer informatie

Ter voorbereiding van uw Joodse bruiloft kunt u alvast wat documenten verzamelen. Wij vragen u de volgende documenten kunt overleggen:

  • Fotokopie of scan van de ketoebot van de beide ouderparen;
  • Fotokopie of scan van het trouwboekje of van het uittreksel van de burgerlijke stand van het burgerlijk huwelijk;
  • Fotokopie of scan van paspoort/identiteitskaart van bruid en bruidegom, plus twee pasfoto’s van beiden.

Administratieve kosten en kosten voor de werkzaamheden van het rabbinaat:

Voor leden*: € 250,00
Voor niet-leden: € 500,00
Als een van beide partners lid is: € 375,00
Indien de choepa plaatsvindt in een sjoel, bepaalt de sjoel de huurprijs.

*De ledenprijs geldt slechts indien de Kerkelijke Bijdrage volledig is voldaan.

 

 

 

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op! contact opnemen