Onze geschiedenis

Wij zijn AMOS, de Amsterdamse modern-orthodoxe sjoel. We zijn in 2011 met AMOS gestart in het gebouw van jeugdvereniging Bne Akiwa op de grens van Amsterdam en Amstelveen, vanuit de behoefte om het jodendom en daarmee ook het sjoelgebeuren tot iets te maken waarbij iedereen zichzelf kan zijn. Waarbij iedereen, vaste en incidentele bezoekers, vroom en vrij, jong en oud, van harte welkom is en vooral gelijk is. De gelijkwaardigheid van elke bezoeker, ongeacht levensstijl, kapitaalkrachtigheid, positie en kennis in sjoel vormt voor AMOS de basis van het Joodse denken. Niemand is te vroom, niemand is niet vroom genoeg.

Wat bieden wij?
AMOS wil iedereen de mogelijkheid geven naar sjoel te gaan, geïnspireerd en betrokken te raken. Deel te nemen aan de dienst op de manier die bij hem of haar past, anoniem of actief, als onderdeel van een gemeenschap die om elkaar geeft.
AMOS ziet sjoel als een positieve beleving, gericht op participatie bijvoorbeeld door veel te zingen en iedereen zoveel mogelijk bij de dienst te betrekken.
AMOS moet je samen beleven om het goed te begrijpen. Het beste antwoord is dus gewoon een keer naar een van onze activiteiten te komen en AMOS mee te beleven.

bezoek de website

Praktische informatie

Stichting Amsterdamse Modern Orthodoxe Sjoel AMOS

Kalfjeslaan 376
1081 JA Amsterdam
www.amossjoel.nl
info@amossjoel.nl

Volg AMOS op Facebook

Deze pagina delen