“Onderwijs betekent een kind leren nieuwsgierig te zijn, zich af te vragen, na te denken, te informeren. Het kind dat vraagt, wordt onderdeel in het leerproces, een actieve ontvanger. Vragen is groeien” Rabbijn Jonathan Sacks

NIHS kids onderwijs
Vanaf het nieuwe schooljaar biedt de NIHS Joods onderwijs aan alle Joodse basisschoolleerlingen. We beginnen bescheiden, maar hebben de ambitie om uiteindelijk alle Joodse kinderen uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden Joods onderwijs te volgen.

Waarom Joods onderwijs bij de NIHS?

De Joodse Gemeente ziet het als haar verantwoordelijkheid dat ieder Joods kind in de regio Amsterdam de kans krijgt om basiskennis van het Jodendom te verwerven. Naast de feesten, gewoonten, symbolen en geschiedenis, is ook de sjoel een belangrijke factor in het Joodse leven. Het leren kennen van de sjoel, zich daar thuis gaan voelen en er wegwijs worden is dan ook een belangrijk element van onze leerdoelstellingen.

Vanzelfsprekend is ook de manier waarop les wordt gegeven belangrijk. Daarom heeft de NIHS een onderwijsspecialist in huis, die zowel op de inhoud als op de manier van lesgeven toeziet.

Open Deur Dag

Om de sfeer te proeven en te ontdekken wat we precies gaan doen, nodigen we u en uw kinderen uit voor onze Open Deur Dag. U kunt zich daarvoor aanmelden door een e-mail te sturen naar onderwijs@nihs.nl. De lessen beginnen in oktober, na de Joodse feestdagen.

Zondagochtend Kids Club (groep 1 t/m 4)

Voor de jongere kinderen is er elke zondagochtend de Kids Club. Het lesprogramma biedt basiskennis van het Jodendom: de feesten, gewoonten, symbolen en geschiedenis. We gaan daarnaast gezellig met elkaar knutselen en spelletjes doen. We willen beginnen met 2 klassen: Alef en Beth.

Online Onderwijs (groep 5 t/m 8)

In dit lesprogramma ̶ toegespitst op kinderen in groep 5 t/m 8 ̶ bieden wij uw kinderen de mogelijkheid om thuis, online, te leren over het Jodendom. Om de kinderen met meer plezier te laten leren maken we gebruik van recente didactische en technologische ontwikkelingen. De lessen worden op twee niveaus gegeven. Naast de online lessen komen we ongeveer 5 keer bijeen om elkaar te leren kennen en met elkaar te leren. Klik hier  voor meer informatie.

Speciaal Onderwijs

Sommige kinderen hebben wat extra aandacht nodig. Voor deze kinderen bieden we speciale lessen aan, vaak individueel. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen! Wilt u meer informatie over ons speciaal onderwijs, stuur dan een e-mail naar onderwijs@nihs.nl. Vermeld daarin uw telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op.

Rooster

Klik hier voor het rooster <link naar online tab>

Kosten

De kosten voor het online Joods onderwijs en voor het speciaal onderwijs bedragen voor het schooljaar 2019-2020 per leerling 250 euro. Dat is niet meer dan 10 euro per les.

Voor het ‘Kids Club’-onderwijs betaalt u voor het schooljaar 2019-2020 slechts 120 euro per kind.

Wilt u meerdere kinderen bij ons op les hebben, dan betaalt u voor het tweede kind 200 euro (online) / 100 euro (Kids Club) en voor een derde en vierde 150 euro (online) / 80 euro (Kids Club).

Ben je (nog) geen lid, dan betaal je 500 euro per kind voor Online onderwijs en 250 voor de Kids Club.

Iedereen die zich voor 1 oktober inschrijft, ontvangt een korting van 20 euro per aangemeld kind.

Veel gestelde vragen

Klink hier  voor veel gestelde vragen

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op! contact opnemen