Onderwijs

“Onderwijs betekent een kind leren nieuwsgierig te zijn, zich af te vragen, na te denken, te informeren. Het kind dat vraagt, wordt onderdeel in het leerproces, een actieve ontvanger. Vragen is groeien” Rabbijn Jonathan Sacks

NIHS kids onderwijs
Vanaf het nieuwe schooljaar biedt de NIHS Joods onderwijs aan Joodse basisschoolleerlingen. We beginnen bescheiden, maar hebben de ambitie om uiteindelijk alle Joodse kinderen uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden Joods onderwijs te volgen. Daarnaast bieden we nu ook Joodse les voor peuters (die moeten wél zindelijk zijn) en voor de ouders van onze leerlingen.

Waarom Joods onderwijs bij de NIHS?

De Joodse Gemeente ziet het als haar verantwoordelijkheid dat ieder Joods kind in de regio Amsterdam de kans krijgt om basiskennis van het Jodendom te verwerven. Naast aandacht voor de feesten, gewoonten, symbolen en geschiedenis, is basiskennis van het Hebreeuws een belangrijk element van ons onderwijs.

Vanzelfsprekend is ook de manier waarop les wordt gegeven belangrijk. Daarom heeft de NIHS een onderwijscommissie ingesteld, die zowel op de inhoud als op de manier van lesgeven toeziet.

Proefles

Om de sfeer te proeven en te ontdekken wat we precies gaan doen, nodigen we u en uw kinderen uit om een proefles te komen volgen. U kunt zich daarvoor aanmelden via deze link naar online tab>  De lessen beginnen in oktober, na de Joodse feestdagen.

Zondagochtend in de klas

Elke zondagochtend is er klassikaal Joods onderwijs. Het lesprogramma, dat wordt samengesteld op basis van de leeftijd van het kind, is erop gericht de leerlingen spelenderwijs basiskennis van het

Jodendom te bieden zoals over de feesten, gewoonten, symbolen en geschiedenis. Daarnaast wordt er Hebreeuwse les gegeven. Eens per maand is er een speciale muziekles.

Online Onderwijs (groep 5 t/m 8)

In dit lesprogramma  ̶  toegespitst op kinderen in groep 5 t/m 8  ̶  bieden wij uw kinderen de mogelijkheid om thuis, online, te leren over het Jodendom. Om de kinderen met meer plezier te laten leren, maken we gebruik van recente didactische en technologische ontwikkelingen. De lessen worden op twee niveaus gegeven. Naast de online lessen komen we ongeveer 5 keer bijeen om elkaar te leren kennen en met elkaar te leren. Klik hier voor meer informatie.

Klas voor ouders

Voor de ouders van onze leerlingen hebben wij iets speciaals. Op de zondagochtend waarop uw kind(eren) in de klas zit(ten), bieden wij op dezelfde locatie ook Joodse les aan voor volwassenen. Dit doen we in nauwe samenwerking met het Nederlands Israëlitisch Seminarium dat de lessen zal verzorgen. Dit onderwijs zal aansluiten op wat de kinderen die dag leren.

Speciaal Onderwijs

Sommige kinderen hebben wat extra aandacht nodig. Voor deze kinderen bieden we speciale lessen aan, vaak individueel. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen! Wilt u meer informatie over ons speciaal onderwijs, stuur dan een e-mail naar onderwijs@nihs.nl. Vermeld daarin uw telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op.

Aanmelden

U kunt uw kinderen aanmelden via deze link

Rooster

Klik hier voor het rooster.

Kosten

De kosten voor het online Joods onderwijs en voor het speciaal onderwijs bedragen voor het schooljaar 2019-2020 per leerling 250 euro. Dat is niet meer dan 10 euro per les.

Voor het ‘Kids Club’-onderwijs betaalt u voor het schooljaar 2019-2020 slechts 120 euro per kind.

Wilt u meerdere kinderen bij ons op les hebben, dan betaalt u voor het tweede kind 200 euro (online) / 100 euro (Kids Club) en voor een derde en vierde 150 euro (online) / 80 euro (Kids Club).

Ben je (nog) geen lid, dan betaal je 500 euro per kind voor Online onderwijs en 250 voor de Kids Club.

Veel gestelde vragen

Klik hier voor veel gestelde vragen

 

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op! contact opnemen