Sjabbat Nitsawiem-Wajelech begint morgen, vrijdag 8 september (in de regio Amsterdam) om 19:00 uur en eindigt op zaterdag 9 september om 20:53 uur.




Het loopt storm met de kaartverkoop, dus als u verzekerd wilt zijn van een plaats bij dit unieke concert, bestel dan snel uw kaarten.

Met de QR-code kunt u uw tickets kopen. Dat kan ook via deze link. U komt dan rechtstreeks bij Go-Tickets.

ACTIVITEITEN VAN DE JOODSE GEMEENTE AMSTERDAM VOOR U

LAATSTE KANS! KOMENDE ZONDAG WORKSHOP SJOFARBLAZEN
Een unieke workshop voor kinderen van 4 tot 13 jaar, opgezet in nauwe samenwerking met een bekende Israëlische trompettist. Je maakt kennis met de traditionele kant én met de muzikale kant van de sjofar. En heel misschien kun jij straks naast alle vaste tonen ook zelf een echt liedje blazen. Dus kom en leer over alle sjofar-geheimen... :) Deze workshop sluit aan op het zondagochtend onderwijs. Aanmelden via www.nihs.nl/activiteiten





HERENMIKWE OP EREV ROSJ HASJANA EN EREV JOM KIPPOER
Op Erev Rosj Hasjana (vrijdag 15 september) en erev Jom Kippoer (zondag 24 september) is het herenmikwe geopend van 6:00 tot 15:00 uur. Voor degene zonder abonnement (of abonnementshouders die niet hebben betaald): Aanmelden kan door een e-mail naar i.delevie@nihs.nl, met daarin naam, mobiele telefoonnummer, de melding ‘1 x herenmikwe erev Rosj Hasjana’ of ‘1 x herenmikwe Jom Kippoer’of ‘2x herenmikwe’.

Aanmelden en betalen
· Erev Rosj Hasjana: aanmelden tot uiterlijk woensdag 13 september 11:00 uur. Wij sturen dan een Tikkie met een betaalverzoek (voor 8 euro). Betalen kan tot donderdag 14 september 11:00 uur. Na betaling ontvangt u de toegangscode.
· Erev Jom Kippoer: aanmelden tot uiterlijk donderdag 21 september 11:00 uur. Wij sturen dan een Tikkie met een betaalverzoek (voor 8 euro). Betalen kan tot vrijdag 22 september 11:00 uur. Na betaling ontvangt u de toegangscode.
· Zowel erev Rosj Hasjana als erev Jom Kippoer: aanmelden tot uiterlijk woensdag 13 september 11:00 uur. Wij sturen dan een Tikkie met een betaalverzoek (voor 16 euro). Betalen kan tot donderdag 14 september 11:00 uur. Na betaling ontvangt u de toegangscode.

ACTIVITEITEN VAN ONZE SJOELGEMEENSCHAPPEN

Rosj Hasjana en Jom Kippoer

In Sjoel West wordt op beide dagen Rosj Hasjana een dienst gehouden en zal de sjofar geblazen worden: de eerste dag doet Michaël Bloemendal de dienst doen; de tweede dag Amir Kochman. Na afloop van de diensten wordt er een lunch aangeboden.

Op Jom Kippoer gaat Edwin Rabbie voor in de diensten met Kol Nidre en Ne'ila. Overdag is er op Jom Kippoer geen dienst in Sjoel West. Na Ne'ila is er een aanbijt.

Het is fijn als u Sjoel West laat weten welke dag(en) u van plan bent de dienst (en aansluitende lunch of aanbijt) bij te wonen. Dat kan in dit aanmeldformulier.

AMOS

Uitgaande sjabbat 9 september om 22:00 uur vindt de jaarlijkse Slichotdienst plaats. AMOS organiseert een prachtige dienst onder leiding van Levi Filarski. We zullen beginnen met Ma'ariv en een feestelijke Havdalah.

GERARD DOU

Open middag komende zondag 10 september. De sjoel Gerard Doustraat 238 is dan van 14:00 tot 17:00 uur open in het kader van de Europese Dag van Joods Cultureel Erfgoed (facebook.com/joodserfgoed).
Programma:
Ieder heel uur begint opnieuw een gevarieerd programma met uitleg over het monument door architect Izak Salomons, de geschiedenis van de sjoel, bijzondere voorwerpen en rondleidingen. Muzikale intermezzo’s zijn gericht op de Jamiem Nora’iem. En in de kiddoesjruimte is er koffie/thee en koek.

Diensten Rosj Hasjana
De ochtenddiensten in de Gerard Dousjoel beginnen op Rosj Hasjana (16 en 17 september) om 08:30 uur.

Heeft uw sjoelgemeenschap een activiteit toegankelijk voor onze leden, stuur ons dan uw bericht. De wekelijkse deadline is woensdagmiddag 12:00 uur. Kopij naar of contact met Judith Nelemans via e-mail j.nelemans@nihs.nl

SJIOERIEM VOOR IEDEREEN

DAMES-SJIOER AMSTELVEEN
Geachte dames, De damessjioer in sjoel Amstelveen begint deze week om 17.00 uur. Sosho Loonstein komt deze keer voor ons spreken. Wees op tijd, zodat je niet voor een dichte sjoeldeur staat. Laat ons even weten of je komt, via damessjioeramstelveen@gmail.com.
Tot ziens op sjabbatmiddag. Betty Sondervan en Jenny Brilleslijper

DAF JOMI VIA ZOOM
Voor iedereen, elke zondag tot en met vrijdag, jomtov uitgezonderd.
Van 8:15 tot 9:15 uur, zondags vanaf 9:20 uur.
Meedoen kan via deze ZOOM-link.
Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773.
Telefonisch meedoen? Bel: 020 794 65 19 of vanuit het buitenland +31 20 794 6519

JESHIVAS PENSIONARIEM ‘SHOSHANAS JA’AKOV’ & RABBIJNEN NL


REÜNIE MAIMONIDES


Komende zondag, 10 september, organiseert MAIMORIES, de oud-leerlingen vereniging van de Joodsche HBS, GICOL en Maimonides, van 17:00 tot 21:00 uur een reünie/lustrumfeest in verband met het 95-jarig bestaan van de school. Ben je oud-leerling, -docent of -medewerker kom dan gezellig kletsen, nasjen en/of laat oude tijden herleven met je voormalige schoolgenoten. De reünie is uitsluitend toegankelijk voor oud-leerlingen en hun partners.
Schrijf je in voor de feestelijke reünie in Amsterdam via deze link of scan de QR-code op de afbeelding hierboven. Locatie (in Amsterdam-Buitenveldert) wordt na aanmelding met je gedeeld.

MAZAL TOV!
Voor alle leden die een simcha (geboorte, bar- of bat mitswa, verloving, huwelijk, afstuderen, onderscheiding etc.) willen delen. Wil je geen vermelding in de nieuwsbrief, vergeet dan niet om toch de geboorte van je kind door te geven, zodat we je dochter/zoon wel kunnen inschrijven. We sturen dan een cadeautje Contact en kopij naar Judith Nelemans via j.nelemans@nihs.nl
We wensen alle leden die deze week hun verjaardag of iets anders vieren van harte mazal tov en een mooi, gezond jaar vol simche!

EUROPESE DAG VAN JOODS CULTUREEL ERFGOED


STICHTING GILAT


ZICHRON MENACHEM

PENINGSTIJDEN JOODSE GEMEENTE AMSTERDAM
Openingstijden/telefonische bereikbaarheid:
De NIHS is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9:00 tot 13:00 uur; dan kan ook gebruik worden gemaakt van het kelim-mikwe. Voor bezoek in de middag graag een afspraak maken. Gesloten op jomtov en officiële Nederlandse feestdagen.
Telefoon: (020) 646 00 46, e-mail: info@nihs.nl.

BIJ OVERLIJDEN
Neem bij een overlijden contact op met het Joodse Begrafeniswezen.
Het JBW is telefonisch bereikbaar op 020 - 646 25 45.

Deze pagina delen