Sjabbat in de regio Amsterdam begint morgen, vrijdag 12 mei, om 19:50 uur en eindigt op zaterdag 13 mei om 22:18 uur.

Door onderbezetting en ziekte in het team zijn we momenteel niet in staat u wekelijks een update van onze activiteiten te sturen en is onze berichtgeving wellicht wat beperkter dan u van ons gewend bent. Onze excuses daarvoor.

FASCINERENDE PROVO-DOCU


Woensdag 17 mei – Locatie: JCC
Deuren open: 19:45 uur – Start film: 20:15 uur

Een filmavond met nostalgische beelden van ons mooie Mokum.

Rebelse Stad laat zien hoe een klein groepje jongeren in het Amsterdam van de jaren zestig met anarchistisch elan en ludieke acties de macht uit haar tent lokt, politie en burgemeester tot wanhoop drijft, de jeugd een eigen stem geeft en Nederland voorgoed verandert.

De protestgeneratie zorgt voor een hevig generatieconflict. Provo wordt de spreekbuis van het verlangen naar verandering.

Gemaakt door Willy Lindwer, documentaire en film maker. In 1988 won Willy Lindwer een prestigieuze Amerikaanse Emmy Award voor “buitengewone prestaties op televisie”.

Leden toegang € 4,50 aanmelden kan via de website of QR code in de poster.

ALL THAT JAZZ. Live bigband


Woensdag 24 mei – Locatie: JCC
Deuren open: 19:30 uur

Houd je van JAZZ!? Dan is dit jouw avond.
Laat je onderdompelen in de muziek van bekende Joodse Jazz componisten, uitgevoerd door de fenomenale CMO-Jazz bigband met geweldige professionals. Je geniet een lay back avond in Jazzy sferen en hoort over de achtergrond van de componisten en de uitgevoerde muziek.
Koop je kaart vóór 21 mei met vroegboekkorting, daarna gaat de prijs omhoog! Ben je NIISA-lid, dan kun je tot 21 mei via NIISA je kaarten kopen. Aanmelden verplicht via de QR-code of via de website, zie flyer.

AMOS SJOELGEMEENSCHAP: 12-13 MEI, RAV STAV


SEMINARIUM: 16 MEI, SCHRIJVEN EN MEER


8-Weekse cursus Introductie Sofroet

Aanstaande 16 mei gaat de praktische cursus Introductie Sofroet van start bij het Seminarium. In deze 8-delige cursus, gegeven door sofer Shimon Koppenhol leer je de Torah-letters schrijven op perkament. Ook worden de belangrijkste praktische en halachische achtergronden besproken. Niet alleen leerzaam en interessant, maar ook leuk om te doen en ontspannend. Het is verrassend hoe veel je al kan na een paar lessen. De kosten zijn slechts €49, inclusief gebruik van materialen. Aanmelden kan via een mailtje aan info@niseminarium.org . Twijfel je nog? De eerste les is kosteloos en vrijblijvend te volgen.

CIZ-SJOEL: 25 MEI, SJAWOE’OT MAALTIJD
Voorafgaand aan de Sjawoe'ot leeravond, op donderdag 25 mei, houden we een melkkost broodmaaltijd, die gratis toegankelijk is voor iedereen. Graag willen we een idee hebben hoeveel mensen er aanschuiven. Verplicht (!) aanmelden via deze link.
Meer informatie over het programma van de leeravond volgt nog

JOODSE GEMEENTE AMSTERDAM ZOEKT VRIJWILLIGERS!
Een ledenorganisatie kan niet zonder vrijwilligers en ook jouw Joodse Gemeente Amsterdam kan niet zonder jou. Dus heb je wat tijd over of zie je iets van je interesse in onderstaande oproepen, meld je dan aan via info@nihs.nl. We horen graag van je!
*
Een eerste keer is altijd spannend, daarom zoeken we vrijwilligers die nieuwe leden (die daar behoefte aan hebben) begeleiden bij hun eerste sjoelbezoek en hen introduceren bij anderen.
*
Vrijwilligers die willen leren met (nieuwe-) leden die van huis uit weinig kennis hebben, maar heel graag meer willen weten.
*
Vrijwilligers die een groepje willen oprichten om samen met anderen hun hobby’s te kunnen uitoefenen in Joods verband. We denken aan een wandelgroep, een boekenclub, filmclub en bijvoorbeeld moeder-baby/peuter activiteiten. Ook andere suggesties zijn welkom. En misschien bestaan dergelijke groepjes al en mogen wij geïnteresseerde leden bij u aanbrengen?
*
Vrijwilligers die ons willen helpen bij het opzetten en uitwerken van evenementen evenals op de dag zelf hun handen uit de mouwen willen steken.
*
Vrijwilligers die een dergelijk vrijwilligersnetwerk willen helpen opzetten en stroomlijnen. 😊

SJIOERIEM VOOR IEDEREEN

Meedoen aan de Daf yomi via Zoom:
Elke zondag tot en met vrijdag, jomtov uitgezonderd, van 8:15 tot 9:15 uur.
Zondag’s vanaf 9:20 uur.

· Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773.
· U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519

· Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL


18 JAAR?! TIJD VOOR ZELFSTANDIG LIDMAATSCHAP.


DRIE-DUBBEL VOORDEEL. Vanaf je 18e kun je zelfstandig lid worden. Je meld je aan en informeert ons bij welke sjoelgemeenschap jij aangesloten wilt zijn. Daarmee geef je jouw sjoelgemeenschap extra steun -zonder dat dat jou wat extra’s kost. Je ontvangt je eigen loeach en alle informatie die wellicht nu nog via je ouders verloopt.

Belangrijker.. Ga je naar de vrijdagavondmaaltijden van IJAR of naar andere activiteiten van de NIHS zelf, dan heb je als lid van de Joodse Gemeente Amsterdam eigenlijk altijd een flink financieel voordeel.😉 En dat terwijl het lidmaatschap van de Joodse Gemeente Amsterdam, tot het jaar waarin je 25 wordt is sowieso gratis is. Dus meld je snel aan. Scan de QR-code op de flyer hierboven of klik hier.

MAZAL TOV

We wensen iedereen die deze week verjaardag viert/vierde van harte mazal tov en een mooi, gezond jaar vol simche!

Leden die een simcha (geboorte, bar of bat mitswa, verloving, huwelijk, afstuderen, onderscheiding etc.) willen delen, sturen een bericht aan j.nelemans@nihs.nl. Dan nemen we je bericht mee in deze rubriek.

FINANCIËLE HULP NODIG?


MEDEDELINGEN JOODSE GEMEENTE AMSTERDAM
• Openingstijden/telefonische bereikbaarheid: maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 13:00 uur -behalve op jomtov en officiële Nederlandse feestdagen-.
• Gedurende de openingstijden is ook het kelim-mikwe open.
• Toegang in de middag kan alleen op afspraak.
• Telefoon: (020) 646 00 46, e-mail: info@nihs.nl.

• Overlijden
Neem bij een overlijden contact op met het Joodse Begrafeniswezen.

 

 

Deze pagina delen