De Russische inval in Oekraïne leidt tot onbeschrijfelijk oorlogsleed. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn nog nooit in zo korte tijd zoveel mensen hun land ontvlucht. Ook Nederland neemt Oekraïense vluchtelingen op. Als Joodse Gemeente Amsterdam willen wij ook iets specifieks doen voor onze mede-Joden die Oekraïne zijn ontvlucht.GASTEN VOOR DE SJABBATMAALTIJD
Het zou fijn zijn als wij de Joodse vluchtelingen uit Oekraïne die in de regio Amsterdam verblijven, de warmte van sjabbat in onze kehilla kunnen laten ervaren. Wilt u deze vluchtelingen uitnodigen voor een vrijdagavondmaaltijd en/of sjabbatlunch? Meld u dan aan via receptie@nihs.nl. Graag daarbij uw 06-nummer vermelden en aangeven hoeveel gasten u wilt ontvangen en of u een kosjer huishouden voert.

KOSJERE MAALTIJDEN VOOR VLUCHTELINGEN UIT OEKRAÏNE
Voor de vluchtelingen in onze regio die kosjer willen eten, is de Joodse Gemeente Amsterdam een maaltijdactie gestart. Wij verzorgen dan kosjere maaltijden voor hen. Uw donatie voor onze kosjere maaltijdactie wordt enorm op prijs gesteld. U kunt uw gift overmaken via dit Tikkie.

GASTGEZINNEN EN VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Voor de eerste opvang worden Oekraïense vluchtelingen met een Joodse achtergrond gehuisvest in een hotel in Amstelveen. Die opvang wordt gecoördineerd door JMW. Er is behoefte aan gastgezinnen waar deze vluchtelingen langer kunnen verblijven. Ook is JMW op zoek naar extra vrijwilligers die Oekraïens en/of Russisch spreken. Wilt u zich opgeven als gastgezin of als vrijwilliger, dan kan dat door dit Google Form in te vullen.

 

 

Deze pagina delen