JOM HAZIKARON
Vanavond begint Jom Hazikaron, de dag waarop we de gesneuvelde Israëlische militairen en slachtoffers van tegen Israël gericht terrorisme herdenken. In andere jaren gebeurt dit met herdenkingsbijeenkomsten overal ter wereld; dit jaar is er een online ceremonie die wereldwijd kan worden gevolgd. De plechtigheid start vanavond, dinsdag 13 april, om 18:50 uur. De voertaal is Engels. U kunt de ceremonie online bijwonen via deze Facebook-link.ONLINE SJOELDIENST AMOS en BNE AKIWAIn verband met de Onafhankelijkheidsdag van Israël verzorgen AMOS en Bne Akiwa, in samenwerking met de NIHS, een feestelijke sjoeldienst. Deze vindt morgen, woensdag 14 april, om 19:15 uur plaats. U kunt deze dienst online bijwonen via deze link.

ONLINE SAMEN JOM HA’ATSMAOET VIEREN
Een groot feest op locatie zit er dit jaar helaas niet in, maar we laten Jom Ha’atsmaoet 2021 zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Maar liefst twaalf organisaties (NIHS, PIG, NIK, LJG, Ambassade van Israël, CIA, JNF, Maccabi NL, Ijar, Bne Akiwa, Haboniem en Bendigamos) hebben de handen ineengeslagen en zo een uitgebreid feestelijk programma samengesteld. We bieden u een gevarieerd aanbod: muziek voor kinderen, jazz, klassiek, klezmer, dans en een toespraak van de Israëlische ambassadeur. De presentatie is in handen van Sharon Troostwijk.Het programma

17:30 uur Opening en welkom door Sharon Troostwijk
17:35 uur Concertino Kinderband – Israëlische kinderliedjes
18:10 uur Yentl Brooks – videoclip met zang
18:15 uur Maxim Heijmerink & Van Gogh trio – klassiek
18:50 uur Toespraak door Naor Gilon, Ambassadeur van Israël
18:55 uur Gina & Gino – dans
19:00 uur Jazz with a Punch
19:50 uur Gina & Gino – dans
20:00 uur When Klezmer Meets – feestelijke Israëlische muziek
21:00 uur Afsluiting

Het feest begint om 17:30 uur en duurt tot 21:00 uur. U bent meer dan welkom! De directe link naar het YouTube-kanaal volgt in de Nieuwsbrief van overmorgen, donderdagmiddag.

REGULIERE NIEUWSBRIEF
Overmorgen, donderdag 15 april, ontvangt u weer een reguliere Nieuwsbrief. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.

Deze pagina delen