VANAVOND SOCIAL ZOOM MET KEN GOULD – OVER KUNST EN ISRAEL
Vanavond om 20:30 uur is er weer een social zoom. Flora Vuijsje-Polak interviewt Ken Gould over Kunst & Israël: een caleidoscoop van creativiteit.

 

Ken Gould heeft na de studies wiskunde en muziek een gevarieerde professionele achtergrond in marketing, onderwijs en cultuur opgebouwd. Hij was directeur van het Amsterdamse Internationaal Joods Muziekfestival en sinds 2011 geeft hij leiding aan de organisatie KUNSTENISRAEL. Ken Gould is sinds 1997 chazzan bij LJG Den Haag en was onlangs te horen in het B’nai B’rith Chanukahconcert.
Met behulp van diverse (video)beelden zal Ken ons een indruk geven van de kwaliteit en diversiteit van Israëlische kunstuitingen, met een focus op dans, muziek en beeldende kunsten. Zo krijgen we inzicht in de drijfveren van bijzondere kunstenaars en een mogelijk antwoord op de vraag: Waarom is Israël bij uitstek een land dat zoveel creativiteit voortbrengt?

 

Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 Passcode: 169816. Deze Social Zoom vindt vanavond plaats om 20:30 uur.

HOUD UW BRIEVENBUS IN DE GATEN!
De Joodse Gemeente heeft sinds het begin van de corona-pandemie – al weer tien maanden geleden! – rond alle Joodse feestdagen een verrassing verzorgd. Over ruim twee weken is het Toe Bisjwat (Nieuwjaar van de bomen)… Hou daarom uw brievenbus in de gaten!

MORGENAVOND IDFA-DOCUMENTAIRE OP AT-5
Morgenavond, dinsdag 12 januari, wordt op AT-5 de documentaire ‘Ik bedek mijn Schmerz met mijn Nertz’ opnieuw uitgezonden. In deze IDFA-documentaire van Renée Sanders over Duits-Joodse dames in de Amsterdamse Beethovenbuurt is een prominente rol weggelegd voor mw. Helge Loewenberg-Domp z”l, die recentelijk op 105-jarige leeftijd is overleden. De uitzending wordt zondagmiddag aanstaande, 17 januari, om 16:00 uur op AT-5, nogmaals herhaald.

KANDIDATEN VOOR DE CC GEZOCHT
In de Centrale Commissie van het NIK zijn voor het ressort Amsterdam plaatsen beschikbaar. Wilt u zitting nemen in de CC? Neem dan contact met ons op via info@nihs.nl o.v.v. vacature CC.

BEREIKBAARHEID NIHS
De NIHS is (behalve op sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
Over drie dagen, op donderdag 14 januari / 1 sjewat ontvangt u weer een reguliere Nieuwsbrief. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.

Deze pagina delen