MORGEN ZOOM-BIJEENKOMSTEN MET FEMKE HALSEMA & MET SALO MULLER

Morgenmiddag, maandag 9 november om 15:30 uur, is er een speciale ZOOM-sessie met de burgemeester van Amsterdam: Femke Halsema. Kemal Rijken spreekt met mevrouw Halsema over kwesties die (vooral) onze Joodse gemeenschap raken.

Dit is een gezamenlijk initiatief van NIHS, PIG en LJG.

Heeft u een vraag voor de burgemeester die u graag in de ZOOM-sessie beantwoord wilt zien? Stuur dan vóór zondag 17:00 uur een e-mail met uw vraag naar info@nihs.nl. Graag in de onderwerpregel vermelden: vraag voor de burgemeester.

Vanzelfsprekend bent u meer dan welkom om dit online interview bij te wonen.

Meedoen via ZOOM Meeting ID: 822 8474 7805 Password: 060881

Morgenavond om 20:30 uur is er weer een Social Zoom-bijeenkomst. Dit keer interviewt Frits Barend Salo Muller, fysiotherapeut, journalist en publicist. Hij is vooral bekend geworden als fysiotherapeut bij Ajax.

Salo Muller heeft vanaf 1942 ondergedoken gezeten, nadat hij vanuit de crèche tegenover de Amsterdamse Schouwburg werd gered. Zijn beide ouders zijn omgebracht in Auschwitz. Over zijn belevenissen in de oorlogsjaren schreef hij het boek ‘Tot vanavond en lief zijn hoor’. Dit waren de laatste woorden die zijn moeder tegen hem sprak toen ze hem bij de kleuterschool afzette. Na de oorlog werd Muller door zijn tante teruggehaald naar Amsterdam.

Hij volgde een opleiding voor heilgymnast/masseur. Via zijn leraar, Rodenburg, kwam Muller bij Ajax in dienst als assistent en vanaf 1960 als fysiotherapeut. Salo Muller bleef aan Ajax verbonden tot 1972. Hij maakte de opkomst van het elftal mee tot de gouden jaren.

Salo Muller is ook bekend vanwege zijn strijd om compensatie van de Nederlandse Spoorwegen.

Al deze onderwerpen komen in het interview aan bod.

Meedoen via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 7345 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 7345

Deze pagina delen