VANAVOND ONLINE SJIOER DOOR BENZI LOONSTEIN
Vanavond, donderdag 26 maart, verzorgt Benzi Loonstein de online sjioer, met als titel: Parashat WajiC(O)R(ON)A. “Werken aan sociale skills in een asociale tijd". De sjioer start als gebruikelijk om 20:30 uur en duurt tot 21:30 uur. U bent ook dit keer meer dan welkom.

Om mee te doen, klikt u op onderstaande link. U kunt deze ook handmatig invoeren en de instructies volgen. https://zoom.us/j/607481101?pwd=VFY3QnppMTdNcTBDNlo3WU50bnIwZz09
Meeting ID: 607 481 101 ̶ Password: 169816
Als u geen computer of smartphone heeft, kunt u ook via de telefoon meeluisteren onder telefoonnummer +31 20 794 7345, +31 20 241 0288 of +31 20 7940854. De in te voeren code is 607 481 101#

Ook volgende week is er dagelijks een online sjioer.
o Zo 29 maart: Rabbijn Hans Groenewoudt -- ‘Pesach in deze tijd’
o Ma 30 maart: Dhr. Wim van Dijk -- ‘4 zonen: hoe gecompliceerd zit een Jood in elkaar?’
o Di 31 maart: Rabbijn Aviad Tabory -- ‘Doing mitzwot on ZOOM’ (Engelstalig)
o Wo 1 april: Rabbijn Eli Bialoglowski -- Halachische voordracht
o Do 2 april: Dhr. Nafti Elburg -- ‘Parshat hasjawoe'a en shabbat hagadol’ en Rabbijn Hans Groenewoudt: Halachische voordracht
En op vrijdag 3 april is er natuurlijk weer een kabbalat sjabbat met muziek en een drasja. De eerder gehouden sjioeriem kunt u hier terugkijken.

OOK MORGENOCHTEND WEER DAF YOMI ONLINE
Morgenochtend, vrijdag 27 maart, gaan we om 8:45 uur verder met de daf yomi online, waarbij onder leiding van Gideon Mandel dagelijks gezamenlijk een blad uit de Talmoed wordt bestudeerd. Morgen is dat masechet Shabbat, daf 20. Ook de saf yomi gaat via een Zoom-bijeenkomst. Van 8:45 tot 9:30 uur.

Om mee te doen, klikt u op onderstaande link. U kunt deze ook handmatig invoeren en de instructies volgen.
https://zoom.us/j/823959308?pwd=T3dSUXBGNHdYbmR2ekIweWRLOCtmdz09
Meeting ID: 823 959 308 ̶ Password: 531773
Als u geen computer of smartphone heeft, kunt u ook via de telefoon meeluisteren onder telefoonnummer +31 20 794 7345, +31 20 241 0288 of +31 20 7940854. De in te voeren code is 823 959 308#

AMBASSADEUR GILON BIJ KABBALAT SJABBAT (herhaling)
De Israëlische ambassadeur in Nederland, Naor Gilon, neemt morgen, vrijdag 27 maart, actief deel aan onze online kabbalat sjabbat. Hij zal daar vragen beantwoorden die binnen onze Joodse gemeenschap leven, bijvoorbeeld rond corona in Israël en in Italië, waar Gilon voorheen ambassadeur was. Tijdens deze kabbalat sjabbat verzorgen de Loonstein Boys de muziek en houdt Michaël Bloemendal een drasja. Dus doe mee, u bent van harte welkom! Het begint om 17:30 uur.

Als u wilt meedoen, moet u op de onderstaande link klikken of deze handmatig invoeren en de instructies volgen. https://zoom.us/j/233156929?pwd=TFI5cE5SQVZNWlJneTNJZ09oejN3dz09 Meeting ID: 233 156 929 ̶ Password: 137492

Als u geen computer of smartphone heeft, kunt u ook via de telefoon meeluisteren onder telefoonnummer +31 20 794 7345, +31 20 241 0288 of +31 20 794 0854. De in te voeren code is 233 156 929#

SEDERSCHOTEL MET MAALTIJD, GESPONSORD DOOR MAROR
Er komen sederschotels, compleet met hagada, seder-handleiding én maaltijd, beschikbaar voor iedereen in Amsterdam en omgeving die daar behoefte aan heeft. De maaltijden worden gesponsord door Maror en verzorgd door H.Baron Catering in samenwerking met Chefs on Wheels en hebben het hechsjer van de NIHS en de PIG. U leest er alles over in de extra Nieuwsflits die u eerder vandaag heeft ontvangen.

SEDERCURSUS ONLINE
Ook de sedercursussen worden dit jaar online gegeven, via Zoom. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een hagada. Deze cursussen zijn steeds van 19:30 tot 20:30 uur, zodat u aansluitend kunt deelnemen aan de online sjioer. De inloggegevens voor de sedercursus volgen later.

o Maandag 30 maart ̶ Rabbijn Zwi Spiero: Basiscursus Hoe en wat met de seder
o Dinsdag 31 maart ̶ Dhr. Wim van Dijk: Enkele korte en krachtige verklaringen
o Woensdag 1 april ̶ Dhr. Nachshon Rodrigues Pereira: Melodieën / verschillen tussen de Sefardische en Asjkenazische minhagiem met Pesach / Q&A

PESACHMAILING OP DE POST
Met de hulp van vrijwilligers zijn we erin geslaagd vandaag de Pesachmailing op de post te doen. Alle leden van de NIHS kunnen uiterlijk dinsdag 31 maart de enveloppe (waarin onder andere de mededelingen van het Rabbinaat over Pesach) verwachten.

KASJEREN
In een poging zo min mogelijk mensen samen in één ruimte te laten verblijven, is de procedure rond het kasjeren voor dit jaar aangepast.

o Op advies van Raw Wolff verzoeken we u zo weinig mogelijk spullen te komen kasjeren.
o Er komt een instructie voor thuis kasjeren. Deze wordt in een latere Nieuwsflits verspreid.
o Kasjeren kan alleen op afspraak. Wij verzoeken u uiterlijk dinsdag 31 maart per e-mail (receptie@nihs.nl) aan te geven dat u wilt komen kasjeren en daarbij aan te geven om hoeveel voorwerpen het gaat. Op basis van het aantal aanvragen wordt een schema opgesteld en wordt een dag en tijdstip aangewezen waarop u zich bij het JCC kunt melden. Wie buiten de aangewezen tijd komt, zal niet worden geholpen. 
o Uiteraard dient u zich bij het kasjeren aan de overheidregels van afstand houden e.d. te houden.
o Te kasjeren artikelen dienen minimaal 24 uur voor het kasjeren helemaal schoon te zijn en daarna niet meer gebruikt te worden.

TOUWELEN
Ook de procedure rond het touwelen is voor dit jaar aangepast.

o We verzoeken u zo weinig mogelijk nieuwe voorwerpen voor Pesach te gebruiken.
o Touwelen vindt NIET plaats in het JCC, maar in het herenmikwe bij sjoel Amstelveen, Max Havelaarlaan 435.
o Touwelen kan alleen op afspraak. Wij verzoeken u uiterlijk dinsdag 31 maart per e-mail (receptie@nihs.nl) aan te geven dat u wilt komen touwelen en daarbij aan te geven om hoeveel voorwerpen het gaat. Op basis van het aantal aanvragen wordt een schema opgesteld en wordt een dag en tijdstip aangewezen waarop u zich bij het herenmikwe kunt melden. Wie buiten de aangewezen tijd komt, zal niet worden geholpen.
o Uiteraard dient u zich bij het touwelen aan de overheidregels van afstand houden e.d. te houden.

MAALTIJDEN VOOR WIE HET NODIG HEEFT (herhaling)
De NIHS stelt, in samenwerking met de NIISA en JBW, maaltijden ter beschikking aan ouderen en mensen die zelf geen boodschappen kunnen doen, of die door de crisis in financiële problemen zijn gekomen. Heeft u deze hulp nodig, ga dan naar www.nihs.nl. Onder tabblad Actueel vindt u in Nieuwsflits no. 8 alle informatie.

BEREIKBAARHEID NIHS (herhaling)
De NIHS blijft (behalve op sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.

BELANGRIJK (herhaling)
Het is ons gebleken, dat onze corona-nieuwsflitsen niet iedereen bereiken voor wie dit van belang is. Mocht u zo iemand in uw omgeving hebben (wel of geen lid van NIHS), deelt u dan deze nieuwsflits met hem/haar en als hij/zij dat wil geef dan zijn/haar mailadres aan ons door zodat we hem/haar onze nieuwsflitsen van nu af rechtstreeks kunnen mailen. Alle nieuwsflitsen zijn vanaf maandag 23 maart terug te lezen op de website van de NIHS, onder Actueel.

 

Deze pagina delen