Deze week staat in het teken van the Shabbat Project. Dit wereldwijde Joodse evenement wordt jaarlijks in de herfst gehouden en bij ons (Joodse Gemeente Amsterdam) gaat het vanavond van start met de Challe Bake voor dames; over de andere activiteiten vindt u alle informatie op www.nihs.nl.

Ook het NIHS Onderwijs doet hieraan mee. Afgelopen zondag draaiden onze lessen rond de sjabbat. We brachten de kinderen in sjabbatsfeer met een aantal activiteiten:

De kinderen van de Gan en Alef klas hebben kleine challes gemaakt, die door een docent zijn gebakken en later op de dag konden worden opgehaald om mee naar huis te nemen.

De kinderen van Beet en Gimel hebben een glas tot kiddoesjbeker omgetoverd.

Elke lesgroep heeft een sjabbattafel gemaakt, compleet met sjabbatkaarsen, kiddoesjdruivensap met de zelfgemaakte kiddoesjbekers en échte challe.

Vanzelfsprekend gingen de reguliere Ivriet-lessen gewoon door.

Ook de kinderen van de onlinegroep waren deze week aanwezig. Zo konden ze kennismaken met de kinderen die op locatie les volgen.

Wil je meer weten over de zondagochtend lessen op locatie of online? Kijk dan op https://nihs.nl/onderwijs/onderwijs/ of stuur een mail naar onderwijs@nihs.nl

 

 

Deze pagina delen