Afgelopen zondag, 22 september, hielden wij als Joodse Gemeente Amsterdam een open dag rond het zondagochtend-onderwijs, dat in oktober van start gaat. Er waren proeflessen voor kinderen van groep 1 t/m 4, zodat zij zouden kunnen ervaren hoe de zondagochtendlessen zijn. Ook was er een klas voor peuters én er was een groep voor ouders die thuis in praktijk willen brengen wat de kinderen over Rosj Hasjana zouden leren.

Tijdens de open dag werden de kinderen verwelkomd en op basis van hun leeftijd naar de juiste klas gebracht. De peuters hadden extra mazzel, want hun ouders mochten bij hen blijven. In elke klas werd spelenderwijs geleerd over Rosj Hasjana, werd sjofar geblazen en mochten de kinderen appel in honing dopen en die vervolgens natuurlijk opeten. Na afloop van de lessen waren er koekjes en limonade en konden de ouders napraten met de leerkrachten.  

Oorspronkelijk was het idee dat als de lessen op zondag 27 oktober echt van start gaan, alleen aan kinderen uit groep 1 t/m 4 klassikaal onderwijs zou worden geboden. Maar tijdens de open dag bleek de belangstelling voor alle lessen zó groot, dat niet alleen 4 klassen voor kinderen van groep 1 t/m 4 zijn gevormd, maar dat is besloten ook door te gaan met de peuterklas (de kinderen moeten dan wél zindelijk zijn) en met de lessen voor ouders. Bij voldoende aanmeldingen wordt ook een klas gevormd voor grotere kinderen (8+). Er is voor die leeftijdscategorie al de mogelijkheid digitaal onderwijs te volgen.

Een onderwijsspecialist houdt samen met de onderwijscommissie toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Alle docenten zijn ervaren leerkrachten of worden door een professional ondersteund.

Onderwijs is een belangrijke bouwsteen voor de Joodse gemeenschap. Samen met de PIG, de Amsterdamse sjoelgemeenschappen en het NIS wil de Joodse Gemeente Amsterdam investeren in de toekomst van onze kinderen.

Voor meer informatie: klik hier  
Direct aanmelden: klik hier

Yael Ball , coördinator onderwijs NIHS

David Koekoek, bestuur NIHS

Deze pagina delen