SHMUELS COLUMN

Zomer …met blik op de herfst

Inderdaad  de zon schijnt vol op. De dagen zijn lang, maar hier bij de NIHS werken we alvast aan het programma voor na de zomer. Het is fijn dat ik u alvast kan melden dat voor dan vier dingen op stapel staan.

Wat zijn die?

Op 6 september gaan we weer gezellig sjmikkelen en sjmoezen.  We denken daarbij aan iets  anders. Kroketjes, patat en een stuk kip heeft u al meerdere keren gehad. Maar een Irakese maaltijd hebben we u nog niet voorgeschoteld. Dat gaan we dan doen. Een lekker soepje, gevolgd door Kubba  Bamia en een toetje in Orientaalse sfeer staan dat op u te wachten.

Een week later op 13 september is er weer een gezellige High Tea in Beth Shalom. Die middag gaan we u weer lekker verwennen met veel lekkers. De muziek wordt dan verzorgd door het bekende ensemble van Max Groen. De muziek van dit ensemble is altijd subliem geweest en dat wordt het ook nu weer.

Het is dan inmiddels een week voor Rosh Hashana. Dan hopen we weer een interessant boekje voor u klaar te hebben liggen. Een boekje met stukjes van rabbijnen en binnen en buitenland. Naast de rabbijnen komen ook enkele rebbetseentes aan het woord.

En dan gaan we door naar 6 november. Op 6 november komt hiernaar toe: Mevrouw Katharina von Schnurbein. Mevrouw von Schnurbein is coördinator bestrijding antisemitisme voor de Europese Commissie. Het belooft een boeiende en interessante avond te worden. In deze nieuwsbrief treft u al informatie hierover aan. Uiteraard zullen wij u dichter bij die tijd nader informeren.

Uw Sopa is inderdaad (nog) niet op zomer reces. Het wordt een prachtige herfst.

Tot ziens heel spoedig,

Namens uw Sopa

Rabbijn Shmuel Katz

Comments are closed.