Online

NIHS Online Les richt zich op Joodse kinderen en die in het schooljaar 2019-2020 in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten.

Computer en wifi

Het maakt niet uit waar de leerling woont of zich bevindt, afstand doet er niet toe. Nodig is een desktop, laptop, notebook of tablet met camera, microfoon en speaker met Windows 7 of MacOS 10.6.8 – Snow Leopard (of latere versies) en een wifi-verbinding van minimaal 3G of 4G/LTE.

Contact met klasgenoten

Doordat de lessen online en realtime zijn, maakt de leerling contact met Joodse leeftijdgenoten in Amsterdam en daarbuiten. Verspreid over het schooljaar zijn er activiteiten waar zij elkaar ook ‘live’ ontmoeten.

Lesprogramma

De lessen worden wekelijks – met uitzondering van de schoolvakanties – gegeven op zondagochtend. Een lesjaar telt gemiddeld 25 online lessen van 50 minuten en vijf realtime activiteiten. Dit schooljaar geven we basiskennis Jodendom op twee niveaus. In de komende jaren volgen (keuze)vakken zoals Ivriet en Bar-/Bat Mitswa les.

Ook voor niet-leden

Joodse kinderen die geen lid zijn van de NIHS, kunnen ook meedoen met NIHS Online Les.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar onderwijs@nihs.nl  Vermeld daarin de naam van de leerling en de naam en contactgegevens van één of beide ouders. Ook voor aanvullende informatie kunt u daar terecht.

Meer informatie of vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op! contact opnemen