Wat is er fijner dan mooie lange zomeravonden, zeker met deze temperaturen. Tot laat buiten zitten met een goed boek of met een laptop op schoot. ‘s Avonds laat is voor mij hét moment om te reflecteren. Zo denk ik ook terug aan de activiteiten die we vanuit de Joodse Gemeente hebben georganiseerd en kijk vooruit naar de nabije toekomst, in de hoop en verwachting dat we samen opnieuw tot mooie activiteiten zullen komen.

Binnen het bestuur hebben we vele discussies gevoerd over hoe wij het beste met onze leden, met u dus, in contact kunnen blijven. En we hebben veel gesproken over hoe wij u kunnen binden en (blijven) boeien. In dat kader hebben we in 2016 als bestuur besloten anders te gaan communiceren. Zo zijn het logo, de huisstijl, nieuwsbrief en website aangepast en versturen we ook regelmatig een nieuwsbrief ‘per gewone post’ om u, de leden van de Joodse Gemeente, te informeren over kwesties die van belang zijn.

In goed overleg met het sociaal-pastoraal team (SOPA) is in 2017 besloten om de sociaal-pastorale activiteiten binnen onze gemeente voortaan zo in te richten dat zij een aanvulling vormen op de activiteiten die de verschillende sjoelgemeenschappen ondernemen; we zijn immers geen concurrenten. Deze wijziging heeft tot mooie resultaten geleid, denk aan Het Shabbat Project, Jom Ha’atsmaoet, het Politiek Debat en de Young Family Day. Ook nieuw was dat wij kleine particuliere initiatieven die vanuit verschillende hoeken in onze gemeente worden opgezet, zijn gaan steunen met een financiële bijdrage. Een goed voorbeeld daarvan is de vrijdagavondmaaltijd, die regelmatig wordt georganiseerd.

Wij vormen een Joodse Gemeente met een rijke historie en mogelijk nog rijkere toekomst. Dat kan als we daar samen voor gaan. Daarom is het voor ons, nu wellicht meer dan ooit, belangrijk om van u te vernemen wat u wilt zien en wat u wilt doen binnen onze gemeente, samen met uw dierbaren. Ik daag u uit! Stuur ons een e-mail met daarin uw wensen en/of ideeën en namens het bestuur neem ik dan graag contact met u op. Wij staan altijd open voor een goed idee.

Ik wens u een heerlijke zomervakantie toe en hopelijk zien wij elkaar in sjoel, op het JCC of tijdens Het Shabbat Project dat in oktober weer plaatsvindt.

Namens het bestuur

Gihon van Maarsen.

Deze pagina delen