Sjabbat begint morgen, vrijdag 24 maart, in de regio Amsterdam om 18:40 uur en eindigt op zaterdag 25 maart om 19:44 uur. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in; de klok wordt om 02:00 uur verzet naar 03:00 uur.

KOM VANAVOND OOK!

Vanavond, donderdag 23 maart – Locatie: JCC
Ontvangst: 19:30 uur – Start programma: 20:00 uur

Het spectaculaire en inspirerende verhaal van IDF-officier Ziv Shilon, die zwaar gewond raakte tijdens zijn diensttijd. Daarna volgt een muzikaal optreden door het beroemde Israëlische a cappella-koor KIPPALIVE. Een voorproefje beluister je via deze link. Iedereen is meer dan welkom! De toegang is gratis. Wel aanmelden graag, via de QR-code op de poster hierboven.

ALLEMAAL SAMEN AAN DE SEDER


Schuif tweede Sederavond aan bij deze gezellige community Seder. Aanmelden kan via de QR-code op de flyer hierboven of via deze link.

HET PESACH-AVONTUUR VOOR KINDEREN


Ga je nog niet naar het zondagonderwijs van de Joodse Gemeente Amsterdam, meld je dan snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via de QR-code op de poster of via deze link.

Alle Joodse kind(eren) in de basisschoolleeftijd zijn meer dan welkom bij het zondagochtendonderwijs van de Joodse Gemeente Amsterdam. Direct aanmelden? Dat kan hier. Meer informatie? Stuur een e-mail naar onderwijs@nihs.nl

VOORDELIG GROENTEN EN FRUIT VOOR PESACH

Pesach is voor velen een kostbaar feest, ook financieel. Om de kosten te drukken, organiseert Elimelech Evers een verkoop van groenten en fruit voor Pesach tegen inkoopprijzen. De NIISA geeft alle NIHS-leden nog een extra korting van 15% (maximaal € 30,-).
Er wordt geen groente of fruit vanuit Israël aangeboden, in verband met het afgelopen sjemieta-jaar.

Bestellen kan tot woensdag 29 maart 11:00 uur
Ophalen: Merckenburg 1 op vrijdag 31 maart tussen 10:00 en 14:00 uur

Alle informatie over deze verkoop vindt u via deze link

PESACHLUNCH CIZ

De sjoelgemeenschap Amstelland organiseert op de 7de dag Pesach, woensdag 12 april, na afloop van de sjoeldienst een vleeskost lunch in de CIZ. Iedereen is welkom! Aanmelden kan, tot 6 april, via deze link

De kosten:
Leden Sjoelgemeenschap Amstelland/Vrienden CIZ-sjoel: Volwassenen € 15,-, Kinderen 3 - 12 jaar € 5,-.
NIET-Leden/Vrienden: Volwassenen € 25,-, Kinderen 3 - 12 jaar € 10,-. Kinderen onder de 3 jaar eten gratis mee.

MATZELUNCH SJOEL WEST

Bijna veertig mensen, een geweldige spreker en een zonnige dag in de Bloemetuin van sjoel West. Dat was de matzelunch vorig jaar Pesach. Ook dit jaar is iedereen van harte welkom voor onze uitgebreide matzelunch, op maandag 10 april om 12:30 uur. Aanmelden via sjoelwestamsterdam@gmail.com

MATZETOCHT BNE AKIWA


JOM HASJOA

Jom Hasjoa-herdenking in Portugese Synagoge


Aanvang 19:00 uur, toegang vanaf 18:15 uur

Jom Hasjoa herdenking Amstelveen
Ook in Amstelveen vindt een Jom Hasjoa-herdenking plaats, georganiseerd door Zikna samen met het Amstelveense Oranje comité. Iedereen is van harte welkom.
Dinsdag 18 april 13:00 uur
Locatie: bij het monument aan de Prins Bernhardlaan 2, in de bocht van de Amsterdamseweg aldaar. Op die plek is het monument met alle namen van de Amstelveense slachtoffers van de Jodenvervolging door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

VIER 75 JAAR ISRAËL MET ONS MEE


Bestel nu uw tickets via de QR-code op de flyer hierboven of via deze link.

DAMESSJIOER AMSTELVEEN
Ook komende sjabbatmiddag is in sjoel Amstelveen weer een damessjioer. Dit keer, 25 maart, spreekt Joop Elzas. Tijd: 17:00-18:00 uur. Locatie: de rabbijnenkamer in sjoel Amstelveen. Kom op tijd, dan sta je niet voor een dichte deur. Graag aanmelden via damessjioeramstelveen@gmail.com o.v.v. Sjabbatmiddag sjioer.

SJIOERIEM VOOR IEDEREEN
· Daf yomi (via Zoom)
Meedoen aan de daf yomi? Elke zondag t/m vrijdag – jomtov uitgezonderd – van 8:15 tot 9:15 uur; op zondagen starten we om 9:20 uur. Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519
· Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL
KIES JIJ OOK VOOR JONGERENLIDMAATSCHAP?


Scan de QR-code op de flyer hierboven of klik hier.

ASJKENAZISCHE BLOEDDONOR GEZOCHT

Wil jij helpen? Bestel dan een wanguitstrijkje via deze link

HULP BLIJFT HARD NODIG


Doneren kan via de Tikkie op de poster hierboven of via deze link.

MAZAL TOV

We wensen iedereen die deze week verjaardag viert/vierde van harte mazal tov en een mooi, gezond jaar vol simche!

Heb jij een simcha (geboorte, bar of bat mitswa, verloving, huwelijk, afstuderen, onderscheiding etc.) die je wil delen? Meld het ons via j.nelemans@nihs.nl, dan nemen we je bericht mee in deze rubriek.

FINANCIËLE HULP NODIG?

MEDEDELINGEN NIHS
· Gewijzigde openingstijden en telefonische bereikbaarheid
De NIHS is (behalve op jomtov en officiële Nederlandse feestdagen) bereikbaar van ma t/m do van 9:00 tot 13:00 uur; dan kan ook gebruik worden gemaakt van het kelim-mikwe. Bezoek in de middag alleen op afspraak. Telefoon: (020) 646 00 46, e-mail: info@nihs.nl.
· Overlijden
In geval van overlijden: neem contact op met het Joodse Begrafeniswezen. Het JBW is telefonisch bereikbaar op 020 646 25 45.
· Instagram, Facebook en YouTube
Volg ons via Instagram, Facebook en YouTube.

 

 
 
 

Deze pagina delen