Sjabbat begint morgen, vrijdag 17 maart, in de regio Amsterdam om 18:25 uur en eindigt op zaterdag 18 maart om 19:31 uur.

BEN JIJ EEN 20-ER? ER ZIJN NOG LAST MINUTE TICKETS


Aanmelden kan via deze link

HET PESACH-AVONTUUR VOOR KINDEREN

Ga je nog niet naar het zondagonderwijs van de Joodse Gemeente Amsterdam, meld je dan snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via de QR-code op de poster of via deze link.

Alle Joodse kind(eren) in de basisschoolleeftijd zijn meer dan welkom bij het zondagochtendonderwijs van de Joodse Gemeente Amsterdam. Direct aanmelden? Dat kan hier. Meer informatie? Stuur een e-mail naar onderwijs@nihs.nl

ALLEMAAL SAMEN AAN DE SEDER


Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van 23 maart.

DEZE AVOND WIL JE NIET MISSEN!


Donderdag 23 maart – Locatie: JCC
Ontvangst: 19:30 uur – Start programma: 20:00 uur

Het spectaculaire en inspirerende verhaal van IDF-officier Ziv Shilon, die zwaar gewond raakte tijdens zijn diensttijd. Daarna volgt een muzikaal optreden door het beroemde Israëlische a cappella-koor KIPPALIVE. Een voorproefje beluister je via deze link. Iedereen is meer dan welkom! De toegang is gratis. Wel aanmelden graag, via de QR-code op de poster hierboven.

VIER 75 JAAR ISRAËL MET ONS MEE


Bestel nu uw tickets via de QR-code op de flyer hierboven of via deze link.

DEZE SJABBAT BIJ KEHAL CHASSIDIEM


DAMESSJIOER AMSTELVEEN
Ook komende sjabbatmiddag is in sjoel Amstelveen weer een damessjioer. Dit keer, 18 maart, spreekt rabbijn Hans Groenewoudt. Tijd: 17:00-18:00 uur (een half uur later dan vorige week!). Locatie: de rabbijnenkamer in sjoel Amstelveen. Kom op tijd, dan sta je niet voor een dichte deur. Graag aanmelden via damessjioeramstelveen@gmail.com o.v.v. Sjabbatmiddag sjioer.

SJIOERIEM VOOR IEDEREEN
· Daf yomi (via Zoom)
Meedoen aan de daf yomi? Elke zondag t/m vrijdag – jomtov uitgezonderd – van 8:15 tot 9:15 uur; op zondagen starten we om 9:20 uur. Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519
· Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL

KIES JIJ OOK VOOR JONGERENLIDMAATSCHAP?Scan de QR-code op de flyer hierboven of klik hier.

VACATURE

Secretariële ondersteuning Rabbinaat

Het Rabbinaat van de Joodse Gemeente Amsterdam zoekt een betrouwbare en accurate ondersteuner.

16 uur (bij voorkeur 4 dagen van 4 uur)


Je maakt deel uit van een klein, hecht team, waar we met elkaar de schouders eronder zetten om van de Joodse Gemeente Amsterdam een nog mooiere community te maken. We streven naar een groeiend en vooral bloeiende gemeenschap. Jij kunt daar vanuit het Rabbinaat, onder leiding van rabbijn Eliezer Wolff, jouw steentje aan bijdragen. Als spin in het web tussen Rabbinaat, leden en overige contacten.

We zijn op zoek naar jou!
Jij wilt een leuke en veelzijdige job, spreekt je talen en vindt het voorrecht om te werken in het spirituele hart van Joods Amsterdam. Je hebt een zonnige en zorgzame persoonlijkheid, bent zelfstandig en een teamspeler en houdt van aanpakken (en van een beetje hectiek).

Verder herken je jezelf in onderstaande kwaliteiten:
· Spreekt en schrijft goed Nederlands, Iwriet en Engels
· Hebt gedegen kennis van Joodse religie
· Bent thuis in Outlook en Microsoft 365
· Bent accuraat in het maken, plannen en nakomen van afspraken

Jouw taken
Je stelt brieven op of vertaalt ze, stelt verklaringen op, bereidt choepot en gittin voor, organiseert catering rond een bijeenkomst en notuleert het periodiek rabbinaal overleg. Jouw handen jeuken om zaken te digitaliseren – heel veel is al gedaan – en je weet je weg in de digitale wereld, zodat documenten rond (onder andere) gittin en choepot met één druk op de knop teruggevonden kunnen worden.

Wij bieden
Een fijne werkomgeving binnen een hecht team, collegialiteit, vrij op alle Joodse en officiële Nederlandse feestdagen, marktconform salaris en dito secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan je CV plus motivatie naar j.nelemans@nihs.nl

HULP BLIJFT HARD NODIG


Doneren kan via de Tikkie op de poster hierboven of via deze link.

MAZAL TOV

We wensen iedereen die deze week verjaardag viert/vierde van harte mazal tov en een mooi, gezond jaar vol simche!

Heb jij een simcha (geboorte, bar of bat mitswa, verloving, huwelijk, afstuderen, onderscheiding etc.) die je wil delen? Meld het ons via j.nelemans@nihs.nl, dan nemen we je bericht mee in deze rubriek.

FINANCIËLE HULP NODIG?

MEDEDELINGEN NIHS
· Gewijzigde openingstijden en telefonische bereikbaarheid
De NIHS is (behalve op jomtov en officiële Nederlandse feestdagen) bereikbaar van ma t/m do van 9:00 tot 13:00 uur; dan kan ook gebruik worden gemaakt van het kelim-mikwe. Bezoek in de middag alleen op afspraak. Telefoon: (020) 646 00 46, e-mail: info@nihs.nl.
· Overlijden
In geval van overlijden: neem contact op met het Joodse Begrafeniswezen. Het JBW is telefonisch bereikbaar op 020 646 25 45.
· Instagram, Facebook en YouTube
Volg ons via Instagram, Facebook en YouTube.

 

 

Deze pagina delen