Sjabbat begint morgen, vrijdag 4 november (in de regio Amsterdam) om 16:45 uur en eindigt op zaterdag 5 november om 17:48 uur.Aanmelden via deze link

SJABBAT DINER

In het kader van het wereldwijde jaarlijkse ‘Shabbat Project’ – dit jaar op 11/12 november – organiseren we, samen met Bendigamos, JYP en Ijar weer een sjabbatdiner voor studenten en young professionals. Behoor jij tot de doelgroep? Kom dan vooral ook. Aanmelden en betalen via deze link

HAVDALA SINGALONG MET DANIEL YEHUDA

Aanmelden via activiteiten@nihs.nl

EAT & MEET

Aanmelden via activiteiten@nihs.nl

BERICHTEN VAN ONZE SJOELGEMEENSCHAPPEN

· Sjoel Amstelveen
De sjabbatsjioer voor dames is met winterstop! Zodra bekend is wanneer er weer wordt gestart, melden we dat natuurlijk.
· AMOS
Doordeweeks ochtendminjan
Wil je ‘vaste deelnemer’ worden aan het ochtendminjan in de AMOS-sjoel – op werkdagen om 08:30 uur – dan zou het fijn zijn als je opgeeft op welke weekdagen je komt. Mocht je af en toe willen komen, meld je dan a.j.b. aan voor de reservelijst. Aanmelden kan via deze link. Voor meer informatie: info@amossjoel.nl

LERN-ACTIVITEITEN

· Daf yomi (via Zoom)
Meedoen aan de daf yomi? Elke zondag t/m vrijdag – jomtov uitgezonderd – van 8:15 tot 9:15 uur; op zondagen starten we om 9:20 uur. Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519

· Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL


VACATURES


Assistent-beheerder begraafplaatsen NIHS
Werk je graag in de buitenlucht, op een historische en unieke plek in Nederland? De Joodse Gemeente Amsterdam zoekt met spoed een parttime assistent-beheerder voor onze begraafplaatsen Muiderberg en Diemen.

De werkzaamheden bestaan uit:
• Onderhouden van matsewot (grafstenen)
• Lichte onderhoudswerkzaamheden
• Het schoffelen van perkjes en paden
• Het delven van graven
Tijdelijk dienstverband of als ZZP-er
Interesse? Stuur dan een e-mail naar info@nihs.nl

Oproepkracht koffiezaal Muiderberg
Wil jij ongeveer eens per maand 4 tot 6 uur vrijmaken om in de ontvangstruimte van de Joodse begraafplaats Muiderberg te zorgen voor koffie en thee? Je zorgt dat de zaal er piekfijn uitziet en zet en serveert koffie/thee en cake. Na afloop ruim je op en zorg je ervoor dat de boel weer brandschoon is.

Je steekt graag de handen uit de mouwen, bent representatief, flexibel inzetbaar en minimaal 23 jaar.

De vergoeding bedraagt € 15 per uur; een dienst varieert van 4 tot 6 uur.

Interesse? Stuur dan een e-mail naar arie@bruinholding.nl

UITNODIGING SEMINARIUM VOOR VANAVOND
Voor iedereen die zijn/haar Joodse kennis wil uitbreiden: vanavond, donderdag 3 november, is de openingsavond van het Seminarium. Kom kennismaken met het Seminarium, het cursusaanbod de docenten en de prachtige nieuwe locatie.

Het programma
· 19:30 uur – Inloop
· 19:45 uur – Presentatie en rondleiding nieuwe locatie in ontwikkeling
· 20:15 uur – Kennismaking met een aantal docenten en voorproefjes van de cursussen
· 21:00 uur – Gezellige borrel

Toegang tot de nieuwe locatie is via de hoofdingang van het pand aan de Kalfjeslaan 380 in Amsterdam. De 1e etage is via trap en lift te bereiken.

MANIFESTATIE OP HET MUSEUMPLEIN

Zondag om 12:00 uur op het Museumplein
Aanstaande zondag, 6 november, praat de antisemitische complotdenker David Icke op het Museumplein (en dus niet op de Dam) voor een allegaartje van organisaties. Icke gelooft dat de wereldmacht in handen is van reptielen, die deels aangedreven worden door de Joodse Rothschild familie. Het is dieptreurig dat zo’n man een podium krijgt.
CIDI en de Amsterdamse gemeenteraad hebben erop aangedrongen om deze man te weren, maar het is onzeker of hij de toegang tot Nederland kan worden ontzegd.

Om de verspreiding van zijn haat, complotten en antisemitisme geen kans te geven, roept CIDI iedereen op zondag naar het Museumplein te komen om David Icke te overstemmen als hij het woord voert. Breng fluitjes, trommels en andere geluidsdragers mee. We delen ook fluitjes uit. Laat van u horen, geef extremisten geen kans. Gezamenlijk kunnen we Icke wegblazen. Kijk niet weg, want voordat we er erg in hebben worden we door het kwaad ingehaald.

Op de CIDI-website staat alle informatie over deze manifestatie.

HERDENKING KRISTALLNACHT


MAZAL TOV


Geboren

Amelie Stella Weisz, dochter van Tanya & Ronen Weisz en zusje van Rafi, Kayla en Lielle. We wensen de hele familie van harte mazal tov met deze grote simcha.

Heb jij ook een simcha (geboorte, bar of bat mitswa, verloving, huwelijk, afstuderen, onderscheiding etc.)? Meld het ons via j.nelemans@nihs.nl, dan wensen we je ook in onze nieuwsbrief een welgemeend mazal tov!

 

MEDEDELINGEN NIHS

· Openingstijden en telefonische bereikbaarheid
De NIHS is (behalve op jomtov en officiële Nederlandse feestdagen) geopend van ma t/m do van 9:00 tot 17:00 uur. In de ochtend (tot 13:00 uur) is de receptioniste aanwezig; dan kan ook gebruik worden gemaakt van het kelim- mikwe. Bezoek in de middag alleen op afspraak. Telefonisch zijn we bereikbaar van ma t/m do van 9:00 tot 17:00. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen. Telefoon: (020) 646 00 46, e-mail: info@nihs.nl.
· Overlijden
In geval van overlijden: neem contact op met het Joodse Begrafeniswezen (020) 646 25 45.
· Instagram, Facebook en YouTube
Volg ons via Instagram, Facebook en YouTube.

Deze pagina delen