Deze zondag 3 juni:

Premiere documentaire opperrabbijn Zwi Aashkenazi.

Aanstaande zondag vindt hier in het JCC de première plaats van de documentaire over het leven van Opperrabbijn Zwi Asjkenazi. De documentaire is geproduceerd door Saskia van den Heuvel in opdracht van de evangelische omroep. Deze première begint om 17 uur.

De première vindt plaats na afloop van het symposium gewijd aan het leven van de Chacham Zwi. Dit symposium organiseert de Joodse Gemeente samen met het Joods Cultureel Kwartier. Het symposium begint om 14 uur.

Der titel van deze film heet bewonderd bemind en verguisd. Na afloop zal een ieder begrijpen dat degenen die voor het laatste kozen, het helemaal bij het verkeerde eind hebben gehad.

Sprekers bij dit symposium zijn Opperrabbijn R. Evers uit Düsseldorf, rabbijn Yehuda Horowitz uit München en mevr. T. Morsel-Eisenberg uit Philadelphia. Deze drie gasten zullen dit onderwerp belichten ieder vanuit de eigen invalshoek. De middag wordt geopend door Emile Schrijver. directeur JCK. De historicus Bart Wallet zal fungeren als moderator tijdens de discussie die uiteraard zal ontstaan over deze boeiende rabbijn.

Van harte tot ziens op zondag 3 juni om 14 uur in het JCC.

Rabbijn Shmuel Katz

Deze pagina delen