SCHRIJF JE NU IN VOOR DE EROEV RIDE AMSTERDAM

De Maccabiade – met mooie successen voor de Nederlandse sporters, waarover meer verderop in deze nieuwsflits – ligt achter ons. En het volgende sportieve evenement is alweer in aantocht. Op zondag 11 september vindt de vierde Eroev Ride Amsterdam plaats. Het belooft een bijzonder evenement te worden.Deze mooie wielertoertocht langs de eroev rond Amsterdam kent dit jaar twee afstanden: 60 km (de Eroev Amsterdam Classic Ride) en 92 km (de Eroev Amsterdam XL Ride). Dit keer wordt het extra bijzonder, want Israëls eerste profwielrenner, Ran Margaliot, geeft acte de présence én zal met beide afstanden een deel meefietsen. Margaliot is niet alleen wielerheld, maar ook de oprichter van de Israel Cycling Acadamy en oprichter en CEO van Bartali Youth in Movement.

Fietsen voor het Alyn kinderziekenhuis
De Eroev Ride is een samenwerking van de Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) en Maccabi. Zoals elk jaar gaat de opbrengst – de inschrijfkosten bedragen € 50,- – volledig naar het Alyn kinderziekenhuis in Jeruzalem.

Het programma
11:30 uur – Verzamelen op de startlocatie (in Buitenveldert), waar de koffie klaar staat
12:00 uur – Presentatie door Ran Margaliot, uitleg van de Eroev Ride en start van de toertocht
16:00 uur – Ontvangst op het gezellig ingerichte finishplein (dezelfde locatie als bij de start) met een drankje en een gezonde snack. Daar zal ook de opbrengst van de tocht worden bekendgemaakt

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie over de Eroev Ride Amsterdam 2022 vindt u op deze website
Direct inschrijven kan natuurlijk ook!MOOIE PRESTATIES EN MEDAILLES OP DE MACCABIADE
Van 14 tot 26 juli vond in Israël de 21e Maccabiade plaats. Deze Maccabiah Games staan open voor Joodse atleten van over de hele wereld en voor alle Israëlische burgers, ongeacht hun religie. Met maar liefst 10.000 deelnemende atleten uit 80 landen, uitkomend in 42 sportcategorieën, waren dit de grootste Maccabiah Games ooit.Voor het eerst ging vanuit Nederland een meisjes-voetbalteam (onder 16 jaar) naar de Maccabiade. Het was een geweldige ploeg met trainer Robina Buffing en de meisjes hebben dan ook een zilveren medaille behaald. Kol hakavod!Het dames-hockeyteam was compleet nieuw, inclusief teammanager en coach. Heel knap hoe de dames de bronzen medaille hebben binnengesleept. Wat een prestatie!Ons karateteam – onder de bezielende leiding van twee legendes: Paul Stoppelman en oud-bondscoach karate Apy Echteld – was met maar liefst 4 medailles super succesvol. In het landentoernooi sleepte het team de zilveren medaille in de wacht. In de individuele toernooien hebben Nathan Heijmerink en Denzel Leito een bronzen en Tommy Agrest een zilveren medaille mee naar huis genomen.Een gouden plak was er voor amazone Michelle Henselijn. Zij behaalde die dankzij haar geweldige prestatie op het onderdeel dressuur.Ook zonder medaillewinst zijn mooie prestaties het vermelden waard. Een vijfde plaats voor het Nederlandse zaalvoetbalteam onder 18 jaar. Pas twee maanden voor de Maccabiade waren ze begonnen met trainen en toch zaten ze echte zaalvoetballanden zoals Israël en Argentinië op de hielen. Top!Het jongens-voetbalteam onder 16 jaar is eveneens als vijfde geëindigd. De jongens hebben alles eruit gehaald wat erin zat en hebben laten zien dat ze veelbelovend zijn. They'll be back!En dan de wielrenners. De vier mannen, onder wie onze voorzitter Ruben Troostwijk, hebben meegedaan in de tijdrit en in de wegwedstrijd. Hoewel een podiumplek er voor hen helaas niet inzat, zijn we enorm trots op de resultaten die ze hebben behaald.Last but not least: onze Yardena Markuszower is met een gouden plak om haar hals naar huis gekomen. Het is weliswaar geen ‘Nederlandse medaille’ – Yardena speelde met het Australische vrouwenvoetbalteam – maar dat maakt het gevoel van trots in onze Amsterdamse kehilla er niet minder op.

Nogmaals, alle sporters, trainers, coaches, begeleiders, verzorgers en natuurlijk organisatoren: Kol haKavod!

Deze pagina delen