BEGINTIJD SJABBAT EN JOMTOV
Sjabbat begint morgen, 14 mei, (in de regio Amsterdam) om 19:55 uur en eindigt op 15 mei om 22:23 uur.
Sjawoe’ot begint zondag 16 mei om 21:15 uur en eindigt op dinsdag 18 mei om 22:29 uur.

IN DEZE NIEUWSBRIEF
· Vanavond speciale sjoeldienst i.v.m. de situatie in Israël
· Eroev weer in gebruik
· Leeravond CIZ

· Sjioeriem Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL
· Daf yomi
· Op de koffie met de CIZ
· Verslag workshop cheesecake bakken
· Mededelingen NIHS: Bereikbaarheid – ons YouTube kanaal – Volgende nieuwsbrief

SPECIALE SJOELDIENST IN VERBAND MET DE SITUATIE IN ISRAEL

De NIHS organiseert vanavond, donderdag 13 mei, om 19:40 uur in sjoel Amstelveen een speciale sjoeldienst vanwege de situatie in Israël. Tijdens de dienst wordt mincha en ma’ariv gedawwend, worden enkele tehilliem uitgesproken en wordt een toespraak gehouden. De Israëlische ambassadeur Gilon zal via een videoverbinding het woord voeren.

Deze dienst wordt via ZOOM uitgezonden. In verband met corona is er slechts voor een beperkt aantal personen de mogelijkheid om deze dienst live bij te wonen. Indien u dit wilt, dient u zich van te voren op te geven via rabbinaat@nihs.nl. U krijgt dan te horen of er plaats voor u is. Bij het toekennen van de plaatsen hebben degenen die dagelijks bij de sjoeldiensten in Amstelveen aanwezig zijn voorrang.

U kunt de dienst volgen via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 – Passcode: 169816

Bestuur en Rabbinaat Joodse Gemeente Amsterdam

EROEV WEER IN GEBRUIK
Het Rabbinaat maakt bekend dat de eroev is hersteld en dat er deze sjabbat weer gebruik kan worden gemaakt van de eroev.

SJAWOE’OT LEERAVOND
Zondag aanstaande, 16 mei is er weer de traditionele Sjawoe'ot leeravond van de CIZ-sjoel. U bent van harte welkom, via ZOOM.

Het programma
19:00 uur opening
19:05 uur – Ruben Vis – ‘Zo in sjoel, zo opgeroepen’
19:25 uur – Sarai Mock – ‘Het verhaal van Ruth, de persoon’
19:45 uur – Yuli Malka – ‘The meaning of Shavuot for us’
20:05 uur – Pauze
20:25 uur – Fûgel Huisman – ‘Leven en lessen van rechter en profetes Debora’
20:45 uur – Michael Swartz – ‘De Mezoeza’
21:05 uur – Afsluiting
21:15 uur – Begin Sjawoe’ot

Meedoen kan via deze ZOOM-link – Meeting ID: 820 3850 7080 Password: kaastaart

SJIOERIEM
Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NLDe Zoomcode: 83241230157 – Facebook.com/Rabbijnen.nl – YouTube.com/TorahNL

DAF YOMI
Meedoen aan de daf yomi? Elke zondag t/m vrijdag – jomtov uitgezonderd – van 8:15 tot 9:00/9:10 uur.
Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519

OP DE KOFFIE MET DE CIZ
Woensdag 19 mei om 10:30 uur is er weer een ‘Op de koffie’ Zoom-bijeenkomst van de CIZ, waarbij ieder vanuit de eigen gemakkelijke stoel met een kopje koffie of thee en misschien ook nog een koekje erbij, elkaar kan spreken. Ook u bent van harte welkom. Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 835 4896 4388 – Passcode: opdekoffie

ENTHOUSIASTE BAKKERTJES
Afgelopen zondag, 9 mei 2021, waren 25 kinderen van NIHS-leden bij elkaar voor de workshop Cheesecake bakken; een Sjawoe’ot-activiteit georganiseerd door de NIHS-afdelingen Onderwijs en SOPA.


Bij binnenkomst vond ieder kind een plekje met op tafel alles wat nodig is om een eigen cheesecake te maken. Ook lag er een schort met bijpassende bakkersmuts, die na afloop mee naar huis kon worden genomen.
De activiteit begon met een inleiding van rabbijn Shmuel Katz. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het maken van hun cheesecake. Gekozen was voor een ‘kindvriendelijk’ recept, waarmee de kinderen door laagjes van beschuitjes en kaasmengsel een prachtige cake in de vorm van een driehoek creëerden. Om de cake nog mooier en lekkerder te maken, konden ze die naar hartenlust versieren met chocoladesiroop en discodip-sprinkles. Aan de foto’s kunt u wel zien dat de kinderen hebben genoten van deze activititeit.

Volgt uw kind nog geen zondagonderwijs bij de NIHS en heeft u interesse? Neem dan contact op met onze onderwijscoördinator Yael Ball via y.ball@nihs.nl.

MEDEDELINGEN NIHS
· Bereikbaarheid
De NIHS is (behalve op sjabbat en jomtov) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.
· Ons Youtube kanaal
Wie wil, kan zijn/haar hart ophalen met het (opnieuw) bekijken van vrijwel alle bijeenkomsten die we via ZOOM hebben gehouden. Abonneer u op het YouTube-kanaal van de NIHS, dat kan eenvoudig via deze link. Ook ons Facebook-account is de moeite waard.
· Volgende nieuwsbrief
De volgende reguliere nieuwsbrief verschijnt op donderdag 20 mei. Mocht de actualiteit daar aanleiding toe geven, dan ontvangt u tussendoor een nieuwsflits. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd, kunt u HIER terugvinden.

Deze pagina delen