VANAVOND ONLINE SEDERCURSUS
Rabbijn S. Katz verzorgt vanavond, maandag 22 maart, om 20:15 uur een sedercursus via ZOOM. U bent van harte welkom.
Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 Passcode: 169816.

HALACHISCHE VOORDRACHT
Morgen, dinsdag 23 maart, houdt rabbijn H. Groenewoudt van 18:30 uur tot 19:15 uur online een halachische voordracht. Het onderwerp: Pesach op uitgaande sjabbat.
Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 Passcode: 169816.

SJIOER OP TRAKTAAT PESACHIEM
Morgenavond, dinsdag 23 maart om 20:30 uur, vindt een online sjioer plaats op traktaat Pesachiem door rabbijn Y.Y. Jacobson, rechtstreeks vanuit New York. Het onderwerp: Liberation in times of corona. Meedoen kan via deze ZOOM-link.
Meeting ID: 607 481 101 Passcode: 169816.SIJOEM TA’ANIET BECHORIEM
Aanstaande donderdag, 25 maart om 08:05 uur, verzorgt Gideon Mandel een Ta’aniet bechoriem sijoem. Aansluitend kunt u deelnemen aan de daf yomi.
Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 823 959 308 – Passcode: 531773.

KASJEREN EN TOUWELEN IN HET JCC
Wilt u laten kasjeren en/of komen touwelen in het JCC? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar aanstaande woensdagmiddag, 24 maart.
In verband met de beperkingen rond corona, willen we voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Vandaar dat we dit jaar met een tijdschema werken. In onderstaande documenten kunt u zien welke tijdsblokken nog beschikbaar zijn en kunt u zelf invullen op welk tijdstip u komt.

Voor kasjeren klik HIER
Voor touwelen klik HIER

MEDEDELINGEN VAN HET RABBINAAT
Geen challes beschikbaar op erev sjabbat hagadol
In overleg met de kosjere bakkerijen zijn er aanstaande vrijdag, 27 maart, erev sjabbat hagadol, uitsluitend voorverpakte bolletjes verkrijgbaar van 30 gram. U dient de bolletjes van tevoren te bestellen bij uw bakker/ leverancier. Er zijn vrijdag geen challes beschikbaar.

Chameets op Sjabbat 27 maart (de dag vóór Pesach)
Vóór 10:04 uur dient u het laatste chameets te hebben gegeten. Daarna heeft u tot 11:25 uur om de laatste kruimels door te spoelen. Vervolgens zegt u de tekst ‘kol chamira’, zoals die in de haggada staat. De avondklok is verlengd tot in elk geval 30 maart /17 niesan. In verband hiermee deelt het Rabbinaat het volgende mee:
o Ma’ariew – Het Rabbinaat staat toe om in sjoel op de eerste en tweede dag Pesach Ma’ariew direct na de sjekie’a (zonsondergang op 29 maart om 20:09 uur; op 30 maart om 20.11 uur) te dawwenen. Sjema en Sefierat ha’Omer mogen pas na nacht worden gezegd.
o Mikwe voor dames – Dames die op een van deze avonden gebruik willen maken van het mikwe, wordt verzocht zich tijdig te wenden tot het Rabbinaat via rabbinaat@nihs.nl of contact op te nemen met de mikwe-dames.

In de Nieuwsbrief van aanstaande donderdag zal het Rabbinaat u verder informeren over eventuele gevolgen van verdere verlenging van de avondklok.

BEREIKBAARHEID
NIHS De NIHS is (behalve op sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
Donderdag aanstaande, 25 maart / 12 niesan, ontvangt u weer een reguliere Nieuwsbrief. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.

Deze pagina delen