ACTIVITEITEN ROND POERIEM
Donderdagavond aanstaande, op 14 adar, begint Poeriem. Dat vieren we met een serie activiteiten. Hieronder leest u daar meer over. Maar eerst twee belangrijke mededelingen.

Geven van geld aan de armen (matanot la-ewjoniem)
Op Poeriem gelden vier mitswot (geboden). Het lezen van de megilla, het elkaar sturen van minimaal twee eetbare zaken (misjloach manot), het hebben van een feestmaaltijd en het geven van geld aan minimaal twee arme mensen (matanot la-ewjoniem).

Er zijn in onze stad twee organisaties die ervoor zorgen dat uw geld op Poeriem bij de armen van onze stad bezorgd wordt: Gachelet en Jad Rafael. Via deze stichtingen kunt u deze mooie mitswa op een eenvoudige manier vervullen.

Als u besluit op deze wijze de mitswa van matanot la-ewjoniem te vervullen, dan wordt u vriendelijk verzocht ervoor te zorgen dat uw donatie vóór Poeriem (uiterlijk op vrijdagochtend 26 februari) op de onderstaande bankrekeningen van een of beide organisaties is overgemaakt, onder vermelding van matanot la-ewjoniem. Beide organisaties hebben een ANBI-status.

Gachelet: NL49 ABNA 0486 9063 10
Jad Rafael: NL61INGB0006613158

Megilla volgen via ZOOM volstaat niet
Het lezen van (dan wel luisteren naar) de megilla is een van de belangrijkste mitswot op Poeriem. De rabbijnen hebben geoordeeld dat het via ZOOM volgen van die lezing niet volstaat. Om toch iedereen in staat te stellen aan deze mitswa te voldoen, is het in geval van uiterste noodzaak toegestaan om donderdag 25 februari al om 17:05 uur te beginnen met het lezen van de megilla. De avondklok wordt beschouwd als zo’n geval van uiterste noodzaak.

POERIEM-FEEST VIA LIVESTREAM
Donderdag aanstaande, 25 februari, van 20:30 tot 22:00 uur is er online een feestelijke bijeenkomst waarbij iedereen van harte welkom is. Rabbijn Ies Vorst zal de hoogtepunten uit de megilla voorlezen, Pdaya Halperin zorgt voor de muzikale omlijsting en Cabaret Kwatsch verzorgt een heuse Poeriemshow. U bent van harte welkom! Meedoen kan via deze link naar de livestream.MEGILLA-LEZINGEN IN SJOEL AMSTELVEEN
In Sjoel Amstelveen vinden op Poeriem diverse megilla-lezingen plaats; alle gelezen door Rabbijn Ies Vorst. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de lezingen op vrijdag om 7:00 uur (met sjachariet), om 9:00 uur en om 11:00 uur.

Uiteraard worden alle maatregelen rond corona streng gehanteerd en daarom is er per lezing plaats voor maximaal 30 personen. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via info@sjoelamstelveen.nl. Vermeld daarbij op welk tijdstip u de megilla-lezing wilt bijwonen. Als er nog plaats is, ontvangt u een bevestiging. Helaas kunnen alleen mensen worden toegelaten die een bevestiging hebben ontvangen.

DRESS TO IMPRESS CHALLENGE VOOR JONGEREN
Ook voor jongeren organiseren we een online activiteit: de Poeriem Dress to Impress Challenge. Je kunt prachtige prijzen winnen, maar dan moet je wel echt werk hebben gemaakt van je Poeriem-outfit. Zondag 28 februari om 20:00 uur. Geef je op via activiteiten@nihs.nl, dan sturen we je de link waarmee je toegang krijgt tot deze activiteit.BEREIKBAARHEID NIHS
De NIHS is (behalve op sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
Overmorgen, op donderdag 25 februari / 13 adar, ontvangt u weer een reguliere Nieuwsbrief. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.

 

 

Deze pagina delen