VANAVOND FEESTELIJKE TOE BISJWAT-VIERING VIA ZOOM SAMEN MET BNE AKIWA EN JNF

Vanavond begint om 20:00 uur een speciale feestelijke Toe Bisjwat-bijeenkomst via ZOOM; een samenwerking van NIHS, Bne Akiwa en JNF.

Het programma
20:00 uur: Welkom door NIHS-voorzitter Ruben Troostwijk
20:05 uur: Inleiding door Vivian Rinat, directeur JNF, waarna bosbeheerder Nitay Zacharia vanuit Israël zal vertellen over het Ben Shemen Woud en het herstelproject.
20:30 uur: Pedaya Halperin (muziek) en rabbijn Menachem Sebbag (drasja)
21:15 uur: Afronding door Ruben Troostwijk

Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 – Passcode: 169816.

IN ACTIE VOOR HET BEN SHEMEN WOUD
Dat we als Joodse Gemeente Amsterdam Toe Bisjwat, Nieuwjaar van de bomen, niet ongemerkt voorbij willen laten gaan zal u duidelijk zijn. We hebben u gevraagd samen met ons in actie te komen voor het Ben Shemen Woud.Nu deze voor vele Israëli’s belangrijke recreatieplek – een van de grootste en oudste JNF-bossen – in 2019 door een natuurbrand ernstig is beschadigd, wil het JNF het Ben Shemen Woud weer tot een actief, groen en levendig bos maken. Daar is veel geld voor nodig.

De NIHS heeft de waarde van honderd bomen gedoneerd. Waarom? In de tijd dat de NIHS zelf nog offergelden ontving, werd standaard een deel daarvan gegeven aan doelen die op Israël gericht zijn, waaronder de CIA en het JNF. Dat is sinds de invoering van NIHS 2.0 een beetje in de vergetelheid geraakt. Bij Toe Bisjwat hoort het planten van bomen. Daarom hebben we voor deze actie gekozen, we willen Israël graag op deze manier een hart onder de riem steken.

Een boom via het JNF kost € 18,-. Achttien is het equivalent van Chai (leven). Helpt u ook mee? Elk bedrag is welkom. Doneren kan via DEZE LINK of via de QR-code hieronder. Wij streven ernaar om samen met u € 18.000 bijeen te brengen. Het JNF verdubbelt de opbrengst.

Deze pagina delen