HERSTEL SAMEN MET ONS HET BEN SHEMEN WOUD IN ISRAEL!Volgende week, op woensdagavond 27 januari, begint Toe Bisjwat (Nieuwjaar van de bomen). Ook bij deze feestdag willen we als Joodse Gemeente Amsterdam stilstaan. Samen met u!

Het Ben Shemen Woud is een van de grootste en oudste JNF-bossen. Deze voor vele Israëli’s belangrijke recreatieplek is in mei 2019 ernstig beschadigd door een natuurbrand. Het JNF wil het bos weer tot een actief, groen en levendig bos maken. Daar is veel geld voor nodig.

De NIHS wil graag bijdragen aan het herstel van het Ben Shemen Woud – ook Israël willen we graag een hart onder de riem steken – en daarom doneert de Joodse Gemeente Amsterdam de waarde van honderd bomen. Een boom via het JNF kost € 18,-. Achttien is het equivalent van Chai (leven). Helpt u ook mee? Elk bedrag is welkom. Doneren kan via DEZE LINK. Op de kaart die u vandaag of morgen ons ontvangt, staat een QR-code die u ook kunt gebruiken om bij te dragen. Wij streven ernaar om samen met u € 18.000 bijeen te brengen. Het JNF verdubbelt de opbrengst.

In verband met deze actie is er op woensdagavond 27 januari om 20:00 uur een speciale ZOOM-bijeenkomst, waar bosbeheerder Nitay Zacharia van het JNF zal vertellen over het Ben Shemen Woud en het herstelproject.

Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 – Passcode: 169816.

 

 

Deze pagina delen