VANAVOND SOCIAL ZOOM MET MAESTRO JULES VAN HESSEN
Het Chanoeka-concert onder leiding van Maestro Jules van Hessen van afgelopen zondag was een groot succes. Het concert, dat vanuit de Uilenburgersjoel werd uitgezonden, is inmiddels door zo’n 15-duizend(!) mensen bekeken. Alle reden om Jules van Hessen te vragen te komen vertellen over de totstandkoming van dit bijzondere concert in deze bijzondere tijd en een toelichting te geven op de muziek die ten gehore is gebracht.

Deze Social Zoom vindt vanavond plaats om 20:30 uur. Meedoen kan via deze ZOOM-link. Meeting ID: 607 481 101 Passcode: 169816. U kunt ook het concert zelf nog terugkijken via deze link.SOCIAL ZOOM VOLGENDE WEEK: INTERVIEW MET CHRISTIAAN RUPPERT
Volgende week maandag om 20.30 uur interviewt Hans Vuijsje Christiaan Ruppert. Hij werkte bij het Ministerie van Financiën en was rond het jaar 2000 de naaste medewerker van minister Zalm bij de onderhandelingen met de Joodse gemeenschap over de Joodse tegoeden. Ruppert heeft nog steeds veel contacten binnen de Joodse gemeenschap en de Nederlanders in Israël. Hij volgt nog steeds alles wat op dit terrein gebeurt nauwkeurig en doet ook zelf weer onderzoek naar het restitutieproces. Hoe komt het dat hij na meer dan 20 jaar nog steeds zo betrokken is bij de Joodse gemeenschap?

NOG 3 DAGEN: KOSJERE MAALTIJD-ACTIE VAN UW JOODSE GEMEENTE
Sinds het begin van de corona-pandemie hebben wij u een aantal malen proberen tegemoet te komen in de kosten van uw (kosjere) maaltijden. Ditmaal doen we dat door een aanzienlijke korting voor onze leden op een kosjere Chinese maaltijd van H.Baron. Let op! Bestellen kan alleen tot en met aanstaande woensdag!TA’ANIET ASARA BETEWET
Vrijdag aanstaande, 25 december, is een vastendag, ta’aniet Asara Betewet. De vastendag begint om 06:55 uur. Sjabbat begint die dag om 16:15 uur. Het einde van de vastendag is echter pas met nacht, om 17:22 uur. U kunt dan pas kiddoesj maken en de maaltijd beginnen.

SJIOERIEM VIA ZOOM
Tijdens de eerste lockdown in maart, toen ook de sjoels werden gesloten, zijn we gestart met sjioeriem via ZOOM. Inmiddels zijn zoveel goede initiatieven ontplooid, dat we daar graag bij aansluiten en niet opnieuw het wiel gaan uitvinden. Zo zijn er komende week de volgende sjioeriem van Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL:De Zoomcode: 83241230157 – Facebook.com/Rabbijnen.nl – YouTube.com/TorahNL

CORONA-MAATREGELEN
· Het JCC – Nu de overheid heeft besloten tot een strenge lockdown, is het JCC tot zeker 19 januari gesloten voor activiteiten, behalve voor de sjoeldiensten. Het kelim-mikwe is gesloten, touwelen is voorlopig dus niet mogelijk in het JCC. Ook kan geen sjeimes worden gebracht.
· Dames- en herenmikwe – Zowel het mikwe voor dames als voor heren in Amstelveen blijft in gebruik. Wel verzoeken wij u zeer dringend u aan alle veiligheidsvoorschriften te houden.
· Lewajot (begrafenissen) – Rabbinaat en bestuur hebben bepaald dat een lewaja in de huidige situatie helaas slechts door maximaal 30 personen kan worden bijgewoond.

JARCHEI KALLO
Donderdag aanstaande, 24 december gaat de 31e Jarchei Kallo van start, die duurt t/m zondag 27 december. Dit jaar is het evenement volledig digitaal. In deze PDF vindt u het volledige programma, met bij elk programma-onderdeel de ZOOM-link die nodig is om te kunnen meedoen. Meer informatie vindt u op de website van Jarchei KalloBEREIKBAARHEID NIHS
De NIHS is (behalve op sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
Overmorgen, donderdag 24 december / 9 tewet ontvangt u weer een reguliere Nieuwsbrief. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.

Deze pagina delen