ACTIVITEITEN IN HET JCC
Nu de overheid heeft besloten tot een strenge lockdown, is het JCC tot 19 januari gesloten voor activiteiten, behalve de sjoeldiensten. Het kelimmikwe is gesloten, touwelen is voorlopig dus niet mogelijk in het JCC. Ook kan geen sjeimes worden gebracht.

NAAR SJOEL?
Wilt u naar sjoel? Check dan even vooraf of de sjoel van uw keuze wel of niet de diensten laat doorgaan. Aanmelden is hoe dan ook nodig, zoals het ook nodig is dat iedereen zich aan de anderhalve meter afstand houdt, een mondkapje draagt, bij binnenkomst de handen ontsmet etc.

GEEN HALACHISCHE VERPLICHTING TEFILLA BETSIBOER
Voor degenen die zich zorgen maken over het mogelijke gezondheidsrisico van sjoelbezoek, heeft het Rabbinaat eerder al verklaard dat in de huidige situatie geen halachische verplichting bestaat van tefilla betsiboer (gebed met minjan).

DAMES- EN HERENMIKWE
Zowel het mikwe voor dames als voor heren in Amstelveen blijft in gebruik. Wel verzoeken wij u zeer dringend u aan alle veiligheidsvoorschriften te houden.

LEWAJOT (BEGRAFENISSEN)
Rabbinaat en bestuur hebben bepaald dat een lewaja in de huidige situatie helaas slechts door maximaal 30 personen kan worden bijgewoond.

CHANOEKA-VIERINGEN GAAN GEWOON DOOR

De Joodse Gemeente Amsterdam organiseert samen met onze sjoelgemeenschappen en anderen elke dag van Chanoeka een Chanoeka-viering die live wordt gestreamd zodat u die digitaal kunt bijwonen. Zo kunt u ook het aansteken van de chanoekia meemaken.
· Morgen, woensdag 16 december, 17:00 uur – NIHS i.s.m. Chabad vanuit Beth Shalom – aansteken en derasja door rabbijn Zwi Spiero
· Donderdag 17 december, 16:10 uur – sjoelgemeenschap Amstelveen vanuit de RAS – aansteken door Sasha van Ravenswade, derasja door rabbijn Hans Groenewoudt

U kunt de Chanoeka-vieringen volgen via deze link. De livestream is het beste te bekijken in een Google Chrome of Mozilla Firefox browser. Internet Explorer heeft helaas niet de mogelijkheid om livestreams te bekijken. Mocht u geen Google Chrome of Mozilla Firefox browser op uw computer / laptop geïnstalleerd hebben, dan raden wij aan om een van beide alsnog te installeren.

ZONDAGONDERWIJS
De scholen gaan morgen dicht en blijven gesloten tot maandag 18 januari. Ook het zondagonderwijs van de NIHS op locatie kan dus geen doorgang vinden. Dit betekent dat de vakantie is vervroegd. Op zondag 10 januari gaan we weer van start, maar dan online. Volgt uw kind al les bij ons, dan ontvangt u tijdig een inlogcode per e-mail. Volgt uw kind nog geen zondagonderwijs bij de NIHS en heeft u interesse? Neem dan contact op met onze onderwijscoördinator Yael Ball via y.ball@nihs.nl.

SJIOERIEM VIA ZOOM
Tijdens de eerste lockdown in maart, toen ook de sjoels werden gesloten, zijn we gestart met sjioeriem via ZOOM. Inmiddels zijn zoveel goede initiatieven ontplooid, dat we daar graag bij aansluiten en niet opnieuw het wiel gaan uitvinden. Zo zijn er deze week nog de volgende sjioeriem van Jeshivas Pensionariem ‘Shoshanas Ja’akov’ en Rabbijnen NL:

Morgen, woensdag 16 december

· 09:30 – 10:15 uur: Drs. J.N. de Leeuwe – Gemara Massechet Sanhedrin
· 10:15 – 11:15: Rabbijn I. Vorst – Sje’asa Nissiem La’awoteenoe Bajamajiem Haheem Bazman Haze of Oewizman Haze
· 11:15 – 12:15 uur: Rabbijn Y.U. Dunner – Chanoeka
· 20:00 – 21:00 uur: Rebbetzen S. Katzman – Aan de keukentafel met… mw. Shoshanna Huisman
· 21:00 – 22:00 uur: Opperrabbijn B. Jacobs – Kitsoer Sjoelchan Aroech

Donderdag 17 december
· 20:00 – 21:00 uur: Rabbijn M. Stiefel – De wetten van de 39 verboden werkzaamheden van sjabbat (deel 4)
· 21:00 – 22:00 uur: Rabbijn A. Plancey – Parsjat Hasjawoea

De Zoomcode: 83241230157 – Facebook.com/Rabbijnen.nl – YouTube.com/TorahNL

MET DE CIZ-SJOEL OP DE KOFFIE
De CIZ-sjoel organiseert elke twee weken op de woensdagochtend om 10:30 uur een “Op de koffie” Zoom-bijeenkomst, waarbij ieder vanuit de eigen gemakkelijke stoel met een kopje koffie of thee en misschien ook nog een koekje erbij, met andere leden van de kehilla kan spreken. Deze online bijeenkomsten zijn nu ook toegankelijk voor leden van andere sjoelgemeenschappen. Morgen, woensdagochtend 16 december, om 10:30 bent u van harte welkom.

Meedoen kan via deze ZOOM link - Meeting ID: 348 637 5920 Passcode: opdekoffie

SOCIAL ZOOM
Maandag a.s. 21 december is er om 20:30 uur weer een Social Zoom. De details volgen in de Nieuwsbrief van donderdag (overmorgen), maar we kunnen u vast vertellen dat het een bijzonder mooie bijeenkomst gaat worden.

In de volgende reguliere Nieuwsbrief, die overmorgen, donderdag, 17 december 2020 / 2 tewet 5781, verschijnt, informeren wij u over nieuwe acties en activiteiten die wij organiseren in verband met de lockdown. Nieuwsbrieven en nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.

BEREIKBAARHEID NIHS
De NIHS is (behalve op sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar. Iedereen kan de NIHS bellen voor hulp, ook als het gaat om even een luisterend oor. We kunnen niet garanderen dat we aan alle hulpvragen kunnen voldoen, maar zullen daar wel onze uiterste best voor doen.

Deze pagina delen