ALLES OVER HET SJABBAT PROJECT & ZOOM MET BURGEMEESTER HALSEMA

WIJ BRENGEN SJABBAT BIJ U THUIS

De sjabbat die vandaag om 16:40 begint is een extra bijzondere. In 106 landen en meer dan 1.600 steden gaat dan het jaarlijkse Sjabbat Project van start. Joden, van alle achtergronden, leeftijden en nationaliteiten wereldwijd, vieren – wat ze door het jaar heen ook met hun Joodszijn doen – samen één sjabbat; dat is de gedachte achter het project. Dit jaar is het thema: ‘Breng sjabbat thuis’. Juist nu, in deze voor iedereen moeilijke tijd, is meedoen de gelegenheid bij uitstek om de magie van sjabbat te ervaren.

De NIHS organiseert in andere jaren speciale activiteiten rond het Sjabbat Project – denk aan de Challe Bake of de sjabbatmaaltijden. Dat kan nu niet. Daarom brengen we sjabbat dit jaar letterlijk bij u thuis. Er is (of wordt straks) een pakket bij u bezorgd met daarin de essentiële benodigdheden om sjabbat te vieren: kaarsen, wijn of druivensap en twee challetjes. Sjabbat sjalom!

ONLINE KABBALAT SJABBAT-VIERING
Om 15:45 uur is er een kabbalat sjabbat-viering via ZOOM, verzorgd door de CIZ-sjoelgemeenschap. Wim van Dijk houdt een derasja en Sacha van Ravenswade zorgt voor de muzikale noot. Verder zal Rogier Blocq, voorzitter van de Vereniging CIZ, iets vertellen over de huidige situatie van Ziekenhuis Amstelland. U bent van harte welkom. Meedoen kan via deze ZOOM-link, Meeting ID: 348 637 5920 – Passcode: 578119

FEESTELIJKE HAWDALA-BIJEENKOMST VIA ZOOM
Als afsluiting van deze speciale sjabbat, organiseren we uitgaande sjabbat (morgen, 7 november), van 18:30 tot 19:15 uur via ZOOM een speciale live hawdala-bijeenkomst. (Sjabbat eindigt om 17:45 uur.) We maken dan samen hawdala, worden vervolgens vanuit Israël door Udi Ullmann en Shai Barak verwend met fijne zang en muziek, waarna Rabbijn Shimson Silkin zal spreken over ‘Centrality of Shabbes’ (Engelstalig). Rabbijn Silkin doceert Joodse filosofie en is de directeur van Klal-Chazon, een organisatie die chizoek (spirituele versterking) geeft door seminars, klassen en activiteiten. U bent meer dan welkom.

Meedoen via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 7345 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 7345

ZOOM-SESSIE MET BURGEMEESTER FEMKE HALSEMA

Maandagmiddag aanstaande, 9 november om 15:30 uur, is er een speciale ZOOM-sessie met de burgemeester van Amsterdam: Femke Halsema. Kemal Rijken spreekt met mevrouw Halsema over kwesties die (vooral) onze Joodse gemeenschap raken.

Dit is een gezamenlijk initiatief van NIHS, PIG en LJG.

Heeft u een vraag voor de burgemeester die u graag in de ZOOM-sessie beantwoord wilt zien? Stuur dan vóór zondag 17:00 uur een e-mail met uw vraag naar info@nihs.nl. Graag in de onderwerpregel vermelden: vraag voor de burgemeester.

Vanzelfsprekend bent u meer dan welkom om dit online interview bij te wonen.

Meedoen via ZOOM Meeting ID: 822 8474 7805 Password: 060881

 

Deze pagina delen