SJABBAT SJALOM & GEMAR CHATIMA TOVA

BEGINTIJD SJABBAT EN TIJDEN JOM KIPPOER


· Sjabbat begint morgen, 25 september, (in de regio Amsterdam) om 18:55 uur en eindigt op 26 september om 20:10 uur
· Op zondag 27 september begint het vasten en werkverbod voor Kol Nidree om 18:55 uur; Jom Kippoer eindigt op maandag 28 september om 20:05 uur

SPECIALE ZOOM-BIJEENKOMST EREV JOM KIPPOER
Nu sjoelbezoek voor velen dit jaar zelfs met Jom Kippoer niet mogelijk is, willen we u ‘als pleister op de wond’ een zeer speciale ZOOM-bijeenkomst rond deze zo belangrijke dag van het Joodse jaar aanbieden. Aanstaande zondagmiddag, 27 september, om 16:00 uur, begint deze bijzondere ZOOM. Rabbijn Eli Bialoglowski verzorgt een derasja, waarin inspirerende gedachten over de Grote Verzoendag; de Loonstein Boys dragen zorg voor de muzikale omlijsting. De bijeenkomst zal niet langer dan drie kwartier duren.

Meedoen via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 7345 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 7345

GEEN HALACHISCHE VERPLICHTING TEFILLA BETSIBOER
Gezien de sterke toename van het aantal COVID 19-besmettingen heeft de overheid de maatregelen rond corona weer aangescherpt. Voor degenen die zich zorgen maken over het mogelijke gezondheidsrisico van sjoelbezoek, heeft het Rabbinaat verklaard dat in de huidige situatie geen halachische verplichting bestaat van tefilla betsiboer (gebed met minjan).

HERENMIKWE OP EREV JOM KIPPOER: ALLEEN OP AFSPRAAK
De NIHS blijft er alles aan doen om te voorkomen dat iemand in of rond een van onze activiteiten/gebouwen besmet raakt met het corona-virus. Daarom hanteren we strikte regels, ook voor het mikwe.

Strikte regels
Het mikwe is uitsluitend op afspraak toegankelijk, óók erev Jom Kippoer. Aanmelden gaat door een e-mail te sturen naar info@nihs.nl, met daarin uw naam, mobiele telefoonnummer (en natuurlijk de melding dat u gebruik wilt maken van het herenmikwe). Aanmelden kan tot uiterlijk morgen, vrijdag 25 september 12:00 uur.

· Heeft u een abonnement (en heeft u dat betaald), dan ontvangt u een sms-bericht met daarin de toegangscode plus het tijdstip waarop u bij het mikwe terecht kunt.
· Heeft u geen abonnement, dan ontvangt u op uw mobiele telefoon een Tikkie met een betaalverzoek (voor 7 euro). Na betaling, ontvangt u bericht met daarin de toegangscode plus het tijdstip waarop u bij het mikwe terecht kunt.
Let op! De toegangscode is na Rosj Hasjana gewijzigd. Na Jom Kippoer wordt de code opnieuw veranderd.
· Gebruik van badslippers is verplicht!
· Bij de ingang van het herenmikwe vindt u de instructies rond schoonmaken na gebruik, afstand houden etc.
· Er mogen maximaal twee bezoekers gelijktijdig in de binnenruimte aanwezig zijn (1 persoon verblijft in het mikwe zelf; de ander kan alvast een douche nemen). Houd u ook als u buiten wacht aan de anderhalve meter-regel. Wij drukken u op het hart deze instructies op te volgen; het is in het belang van anderen én van uzelf.

Vanaf woensdag 30 september /12 tisjri is het herenmikwe voor abonnementshouders weer toegankelijk zoals voorheen. Wie geen abonnement heeft moet zich vooraf aanmelden via info@nihs.nl

OPHALEN LOELAVIEM
Heeft u arba’a miniem besteld en aangegeven uw pakket te komen ophalen bij het JCC? De ophaaldagen zijn:
- dinsdag 29 september (van 10:00-13:00 & 16:00-18:00 & 19:00-22:00 uur)
- woensdag 30 september (van 10:00-12:30 uur).
Uw bestelling wordt als compleet pakket aan u overhandigd bij de nooduitgang op het parkeerterrein van het JCC. U kunt dus niet zelf ter plekke uitzoeken!

SOEKOT-LUNCH


REGISTRATIE ORGAANDONATIE
Afgelopen week hebben velen een keuzeformulier orgaandonatie ontvangen, afkomstig van de Nederlandse overheid. Naar aanleiding daarvan zijn bij ons veel telefoontjes binnengekomen met vragen over de in te vullen keuze. Het Rabbinaat van Amsterdam laat weten nog vóór Soekot met een verklaring te zullen komen. Dit betekent dat wij u in de Nieuwsbrief van volgende week meer informatie kunnen geven over het standpunt en/of advies van het Rabbinaat inzake orgaandonatie.

DAF YOMI
Elke zondag- t/m vrijdagochtend – jomtov uitgezonderd – van 8:15 tot 9:00/9:10 uur. Meedoen via ZOOM Meeting ID: 823 959 308 – Password: 531773. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519

ZOOM-BIJEENKOMSTEN TERUGKIJKEN
Wie wil, kan zijn/haar hart ophalen met het (opnieuw) bekijken van vrijwel alle bijeenkomsten die we via ZOOM hebben gehouden. Heeft u de bijeenkomst van erev Rosj Hasjana gemist of wilt u die nog een keer beleven? Deze feestelijke bijeenkomst, met rabbijn Menachem Sebbag, Sacha van Ravenswade en het Amsterdams Synagogaal Koor, is nog te bekijken via deze YouTube-link. En de sjioeriem, kabbalot sjabbat, Social Zoom-bijeenkomsten, de herdenkingsdienst in de Snoge; vrijwel alle opnamen staan op ons YouTube kanaal en u kunt ze hier terugkijken.

MAZAL TOV
Mogen u allen gelegenheid vinden om te dawwenen voor veel moois, dat onze gebeden verhoord zullen worden en wij allen spoedig een goede gezondheid en vrede zullen beleven en blijven ervaren, Ameen!

Geboorte
Menno & Jennifer de Haas 
van harte mazal tov met de geboorte van jullie dochter Sarah Marie Claire de Haas, zusje van haar trotse grote zus Jane. Grootouders Michael & Francine Goldenberg en Eléon & Miriam de Haas, samen met overgrootmoeder Simone Zivy een grote en warme mazal tov met deze grootse simcha. Mogen jullie haar zien opgroeien tot een bron van simches en nachas in goede gezondheid, Ameen!

Rav Daniel & Yael Stern van harte mazal tov met de geboorte van jullie kleinzoon in São Paulo, Brazilië, zoontje van Eliezer & Devora Lea Stern. Moge de brit mila mooi gevierd worden en dat jullie hem zullen zien opgroeien op de weg van Tora, naar zijn choepa, een leven gevuld met goede daden, Ameen!

Met een vriendelijke en bovenal gezonde sjabbat sjalom groet en gemar chatima tova,

Rabbijn Zwi Spiero, Staat voor u klaar!
Joodse Gemeente Amsterdam
06 5232 8065

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
De volgende reguliere Nieuwsbrief verschijnt volgende week donderdag, 1 oktober 2020 / 13 tisjri. Nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden. 

Deze pagina delen