BIJNA ROSJ HASJANA

VANAVOND ONLINE SJIOER RABBIJN WOLFF

Vanavond, dinsdag 15 september, om 20:30 uur verzorgt rabbijn Wolff een sjioer over de halachische aspecten van de Jamiem Nora’iem in coronatijd.
Meedoen kan via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 7345 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 7345

ZOOM-BIJEENKOMSTEN ROND DE HOGE FEESTDAGEN
Dit jaar is vrijwel alles anders dan andere jaren, zo ook de Hoge Feestdagen (Jamiem Nora’iem). Nu de chagiem naderen en niet iedereen sjoeldiensten kan bijwonen – denk aan mensen die tot de risicogroep behoren – organiseren we opnieuw een aantal activiteiten via ZOOM.

· Op vrijdag 18 september is er een feestelijke ZOOM-bijeenkomst voor ingaande Rosj Hasjana / sjabbat. Rabbijn Menachem Sebbag houdt een derasja, de muziek (vanuit de RAS) wordt verzorgd door Sacha van Ravenswade met het Amsterdams Synagogaal Koor. De ZOOM begint om 17:30 en duurt een klein uur.
Meedoen kan via ZOOM Meeting ID: 980 8113 1522 – Password: 390276. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6520 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6520

· Op zondagmiddag 27 september wordt een ZOOM-bijeenkomst gewijd aan Jom Kippoer. De ZOOM-link voor die bijeenkomst en de details vindt u in de extra nieuwsflits die volgende week dinsdag, 22 september, verschijnt.

· Op vrijdag 2 oktober is er een feestelijke ZOOM-bijeenkomst rond Soekot. Ook voor deze bijeenkomst geldt dat we u tijdig meer informatie geven.

HERENMIKWE OP EREV ROSJ HASJANA
Goed nieuws voor de mannen die gebruik willen maken van het herenmikwe. Vanaf erev Rosj Hasjana is het mikwe weer toegankelijk.

Strikte regels
De NIHS blijft er alles aan doen om te voorkomen dat iemand in of rond een van onze activiteiten/gebouwen besmet raakt mt het corona-virus. Daarom hanteren we strikte regels, ook voor het mikwe. Bij de ingang van het herenmikwe vindt u de instructies rond gebruik van badslippers, schoonmaken na gebruik, afstand houden etc.

Er mogen maximaal twee bezoekers gelijktijdig in de binnenruimte aanwezig zijn (1 persoon maakt gebruik van het bad; de ander kan vast een douche nemen). Houd u ook als u buiten wacht aan de anderhalve meter-regel. Wij drukken u op het hart deze instructies op te volgen; het is in het belang van anderen én van uzelf.

Alleen op afspraak
Het mikwe is uitsluitend op afspraak toegankelijk, óók erev Rosj Hasjana. Aanmelden gaat door een e-mail te sturen naar info@nihs.nl, met daarin uw naam, mobiele telefoonnummer (en natuurlijk de melding dat u gebruik wil maken van het herenmikwe).

· Heeft u een abonnement (en heeft u dat betaald), dan ontvangt u een sms-bericht met daarin de toegangscode plus het tijdstip waarop u bij het mikwe terecht kunt.

· Heeft u geen abonnement, dan ontvangt u op uw mobiele telefoon een Tikkie met een betaalverzoek (voor 7 euro). Na betaling, ontvangt u bericht met daarin de toegangscode plus het tijdstip waarop u bij het mikwe terecht kunt.

WILT U NAAR SJOEL OP ROSJ HASJANA EN/OF JOM KIPPOER?
In ‘gewone’ jaren worden de sjoels met de Jamiem Nora’iem (Hoge Feestdagen) veel drukker bezocht dan door het jaar heen. Mogelijk bent u van plan ook dit jaar op Rosj Hasjana of Jom Kippoer naar sjoel te gaan.

Vooraf aanmelden is vereist, ook op Rosj Hasjana en Jom Kippoer. We zouden het bijzonder spijtig vinden als u naar sjoel komt om vervolgens te horen te krijgen dat er geen plaats is. Neem daarom snel contact op met de sjoel die u wilt bezoeken. Geef in die e-mail aan welke dienst(en) u wilt bijwonen: ingaande Rosj Hasjana, 1e dag Roj Hasjana (ochtend/middag/avond), 2e dag Rosj Hasjana (ochtend/middag/uitgaande RH), Kol Nidre, Jom Kippoer overdag, Ne’ila. De sjoel kan u dan laten weten of er dienst is en of er nog plaatsen beschikbaar zijn.
Een aantal sjoels, waaronder de RAS, heeft al laten weten dat de beschikbare capaciteit is bereikt; sjoel JCC heeft nog wél plaatsen beschikbaar. Sjoel Beth Shalom heeft op Jom Kippoer nog plaatsen beschikbaar.

U kunt contact met de sjoels opnemen via de onderstaande e-mailadressen:
Sjoel Amstelveen: info@sjoelamstelveen.nl
AMOS: info@amossjoel.nl
Beth Shalom: maxvanpraag@online.nl
CIZ-sjoel: info@cizsjoel.nl
Gerard Dou sjoel: gerarddousjoel@gmail.com
JCC: info@jcc-sjoel.nl
Lekstraat: leksjoel@gmail.com
RAS: info@rassjoel.nl
Sjoel West: erwin5770@gmail.com

NIET NAAR SJOEL MAAR WÉL SJOFAR HOREN OP ROSJ HASJANA?
Kunt u op Rosj Hasjana niet naar sjoel, maar wilt u wél de sjofar horen? Verschillende sjoels hebben aangeboden iets te regelen om dat mogelijk te maken. Wij adviseren u daarom hierover contact op te nemen met uw sjoel. De contactgegevens van de sjoelgemeenschappen vindt u hierboven.

REGULIERE NIEUWSBRIEF
Overmorgen, donderdag 17 september, ontvangt u weer een reguliere Nieuwsbrief.

Alle eerdere nieuwsflitsen kunt u HIER terugvinden.

Deze pagina delen