VANAVOND SIJOEM RABBIJN YISSOCHOR FRAND
20:30 UUR VIA ZOOM

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat wereldwijd is begonnen met de nieuwe cyclus van de daf yomi – het dagelijks leren van 1 heel ‘blad’ van de Talmoed – zodat we deze elke 7,5 jaar kunnen beëindigen (en opnieuw beginnen). Iedere keer als het leren van een massechta is voltooid – dat noemen we een sijoem – is dat een feestelijke gebeurtenis, waaraan altijd speciaal aandacht wordt besteed. Er zijn 37 massechtot.

Al vele jaren geeft Gideon Mandel elke ochtend een daf yomi-sjioer in het JCC. Hij doet dat op uitstekende wijze; het zal dan ook niet verbazen dat het aantal toehoorders nu de sjioer via ZOOM wordt gegeven flink is toegenomen.

Vanavond, dinsdag 5 augustus / 5 elloel vieren wij de sijoem van massechta Sjabbat. Het is een bijzondere kowed voor ons dat wij rabbijn Yissochor Frand bereid hebben gevonden ter gelegenheid hiervan een korte sjioer te geven.

Rabbijn Frand is verbonden als maggid sjioer aan de Yeshivas Ner Yisroel in Baltimore. Hij staat wereldwijd bekend als een zeer goede en veel gevraagde spreker. Zo was hij een van de hoofdsprekers bij de grote sijoem hashas viering in januari in New York. Frands bekendheid is niet in de laatste plaats te danken aan zijn wekelijkse parasjat hasjawoea sjioer die al jarenlang elke donderdagavond vanuit Baltimore door Thora Conferencing Network live wordt uitgezonden naar Joodse gemeenten over de gehele wereld.

Deze online sijoem begint om 20:30 uur. Meedoen via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 7345 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 7345

Deze pagina delen