BEGINTIJD SJABBAT
Sjabbat begint morgen, 14 augustus, (in de regio Amsterdam) om 19:35 uur en eindigt op 8 augustus om 21:52 uur.

LOELAWIEM – levering in JCC zonder uitzoeken
In aankondigingen van het NIK en sommige van onze sjoelgemeenschappen hebt u kunnen lezen dat u een loelaw (arba’a miniem) kunt bestellen, dat de bestellingen in het JCC kunnen worden opgehaald en dat dit corona-veilig zal gebeuren. Wij zijn nog met het NIK en de leverancier in gesprek wat dit corona-veilig precies inhoudt, maar nu al kunnen we u zeggen dat het in het JCC niet mogelijk zal zijn zelf de verschillende onderdelen van de loelaw uit te zoeken. Het is nog niet duidelijk of dit betekent dat de uitlevering elders plaats vindt, of dat uw bestelling ‘kant en klaar’ m d.w.z. zonder dat u zelf kunt kiezen aan u gegeven wordt.' 

Bestellen
U kunt u uw arba’a minim bestellen via deze webshop, aanbevolen door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK). De etrog, hadassim (behalve de hadassim voor kinderen) en loelavim zijn onder het hechsher van het Beth Din van Rav S. Wozner (Harav Stern of Harav Brandsofer). Selecteer de gewenste producten en betaal online via iDeal, Paypal/Credit card of via bankoverschrijving.

Let goed op bij het bestellen
U krijgt geleverd wat u heeft besteld. Wijzigen van uw bestelling tijdens het afhalen is niet mogelijk. Let dus op dat wanneer u een etrog met pitam wenst, u dit ook bestelt! Kijk tijdens het bestellen goed op het scherm naar alle mogelijkheden.

Ophalen
U kunt ervoor kiezen om uw bestelling te laten bezorgen per postpakket of deze op te halen in het JCC. I.t.t. wat elders staat gepubliceerd is het nog niet bekend wanneer ophalen in het JCC mogelijk zal zijn.

Niet tijdig besteld?
Bestellen kan tot 1 september. Heeft u niet tijdig besteld en betaald, dan wordt er ook niets voor u in Israël besteld. Wij bestellen altijd iets meer in verband met mogelijk bederf of pasoel zijn. Zekerheid dat er dan nog iets beschikbaar is heeft u echter niet.

Indien u nog vragen heeft, kunt u via deze link contact opnemen met Sukkah Europe.

SOCIAL ZOOM
Dinsdag 18 augustus 20.30 uur: De Nationale Herdenking 2020 met Gerdi Verbee

Op 4 mei 2020, 75 jaar na het einde van WO II, vond een ongekende Nationale Herdenking plaats. De Corona-crisis gooide alle voorbereidingen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in de war en een nieuwe Corona-veilige vorm moest worden gevonden. Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité, stond voor een unieke uitdaging.

Het resultaat was een indrukwekkende Herdenking in de Nieuwe Kerk met een bijzondere toespraak van Arnon Grunberg en een Jizkor door Hoofdkrijgsmachtrabbijn Menachem Sebbag, gevolgd door een bijzondere ceremonie op de Dam en een memorabele toespraak van de Koning.

Wat gebeurde er achter de schermen? Gerdi spreekt hierover met Bernard Hammelburg.

Meedoen via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 7345 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 7345

DAF YOMI
Elke zondag- t/m vrijdagochtend van 8:30 tot 9:15 uur. Meedoen via ZOOM Meeting ID: 823 959 308 – Password: 531773. U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519

MIKWE
Helaas is de temperatuur van het vrouwenmikwe nog steeds niet stabiel. Daarom hebben de vrouwen de keus tussen een koud(er)e tewiela in het vrouwenmikwe, of een warme tewiela aan de kant die normaal voor de mannen bestemd is. Het mannenmikwe is daarom tot nader order voor mannen gesloten. Wij doen onze uiterste best deze onwenselijke situatie zo snel mogelijk op te lossen.

ZOOM-BIJEENKOMSTEN TERUGKIJKEN
Onze online bijeenkomsten en activiteiten mogen tijdens de zomerperiode op een lager pitje staan (zie onderstaand overzicht); maar wie wil, kan zijn/haar hart ophalen met het (opnieuw) bekijken van vrijwel alle bijeenkomsten die we via ZOOM hebben gehouden. Sjioeriem, kabbalot shabbat, Social Zoom-bijeenkomsten, de herdenkingsdienst in de Snoge; u hoeft zich niet te vervelen deze zomer. De opnamen staan op ons YouTube kanaal en u kunt ze hier terugkijken.

SCHRIJF U IN VOOR DE EROEV RIDE – NU OOK VOOR ‘GEWONE’ FIETSERS
De Eroev Ride en Family Fun Fair waren vorig jaar een groot succes. Vandaar dat we op zondag 6 september dit evenement opnieuw organiseren.

Nieuw is dat dit jaar bij de Eroev Ride Amsterdam gekozen kan worden uit drie afstanden:
o De Eroev Amsterdam City Ride (25 km) – een stadstocht voor gewone ‘fietsers’ langs delen van de eroev en Joodse bezienswaardigheden
o De Eroev Amsterdam Ride (55 km)
o De Eroev Amsterdam XL Ride (85 km)

Op de start- en finishlocatie in Buitenveldert verzamelen we voor de start, krijgt iedereen die dat besteld heeft het Eroev Amsterdam 2020 wielershirt en worden de deelnemers na afloop ontvangen voor een ceremonie.

De Eroev Ride is ook dit keer ten bate van het Alyn Kinderziekenhuis in Jeroesjalajiem. Na afloop van de tocht wordt op het gezellig ingerichte finish-plein de opbrengst van de tocht bekendgemaakt.

Diezelfde middag is op dezelfde locatie de Family Fun Fair, met alle mogelijke activiteiten voor jong en oud.

Als afsluiting is er een BBQ voor de fietsers en de deelnemers aan de Family Fun Fair. We hopen op een grote opkomst.

U kunt zich nu HIER inschrijven voor de Eroev Ride Amsterdam 2020

WILT U NAAR SJOEL?
Alle sjoels, op Beth Shalom na, zijn weer open. Vanzelfsprekend met een aantal beperkingen als gevolg van de corona-maatregelen, waaronder het aantal beschikbare plaatsen. Daarom is vooraf aanmelden vereist; u krijgt dan van de sjoel in kwestie bericht over de (on)mogelijkheid de dienst bij te wonen.
Sjoel Amstelveen: Aanmelden via info@sjoelamstelveen.nl.
AMOS: Aanmelden via info@amossjoel.nl.
CIZ-sjoel: Dienst op sjabbatochtend. Er is plaats voor 30 heren en 15 dames. Aanmelden of meer informatie via info@cizsjoel.nl
Gerard Dou sjoel: laat weten “op dit ogenblik geen of een enkele plaats over” te hebben. “Maar als iemand jaartijd heeft of een andere specifieke reden heeft om te komen, dan valt dat normaliter te regelen als dat verzoek vóór donderdag 18:00 uur binnen is (via gerarddousjoel@gmail.com).
JCC: Aanmelden en/of meer informatie via info@jcc-sjoel.nl.
Lekstraat: Aanmelden en/of informatie via leksjoel@gmail.com.
RAS: Aanmelden (tot uiterlijk op donderdagen 20:00 uur) of meer informatie via info@rassjoel.nl.
Sjoel West: Er is ruimte voor 14 mannen en 8 vrouwen. Aanmelden via erwin5770@gmail.com.

INSCHRIJVEN NIEUW SCHOOLJAAR ONDERWIJS NIHS
De wekelijkse Joodse lessen op zondagochtend starten weer op 23 augustus.

Joodse les bij de NIHS betekent: kleinschalig onderwijs op zondagochtend (10:00 – 12:15 uur). We staan open voor iedereen die halachisch Joods is, ongeacht of je lid van de Joodse Gemeente bent. De NIHS staat voor kwalitatief goed onderwijs, waarbij Joodse kennis met warmte aan de kinderen wordt overgedragen. Ook het sociale aspect krijgt bij ons de ruimte. We werken met een duidelijk omlijnd curriculum en een onderwijsgids (binnenkort online).
Heeft u kinderen tussen peuterleeftijd en groep 8? Twijfel niet langer en meld hen aan. De kosten voor het hele schooljaar 5781 (2020/21) bedragen voor het eerste kind € 275. Voor het tweede kind uit hetzelfde gezin is het € 255 (€ 230), voor drie of meer kinderen gaat het om € 235 (€ 210). De NIHS benadrukt dat de lessen toegankelijk moeten zijn voor iedereen: zijn de kosten toch een obstakel, neem dan contact met ons op. Aanmelden kan hier. Of kom naar onze feestelijke open dag op 23 augustus. Uit oogpunt van veiligheid is ook voor de open dag aanmelden nodig; dat kan hier.

Voor meer informatie over het zondagochtendonderwijs van de NIHS kunt u contact opnemen met Yael Ball, coördinator onderwijs, via onderwijs@nihs.nl.

LEKKER KOSJER (UIT) ETEN
In de afgelopen weken hebben wij een pleidooi gehouden voor eten of bestellen bij onze kosjere restaurants en cateraars.

“Ga zo nu en dan heerlijk uit eten in een van de onderstaande kosjere restaurants of haal er een lekkere kosjere maaltijd. Ook kunt u er thuis een feest van maken met hulp van een van de kosjere cateraars uit onderstaande lijst. U zult er geen spijt van krijgen. Zo steunen we elkaar en zo houden we samen onze Joodse gemeenschap, ook wat kosjer eten betreft, in stand.”

De daarbij gepubliceerde lijst bleek niet volledig. Hieronder vindt u de lijst met aanvulling.

Onze kosjere restaurants:
o HaCarmel – Amstelveenseweg 224, Amsterdam – 020 675 7636
o Golan Lunchroom – Kastelenstraat 265, Amsterdam – 020 404 4208
o Meat me Kosher – Kastelenstraat 65, Amsterdam – 020 354 1744
o Pizza & Co – Kastelenstraat 105A, Amsterdam – 020 404 4453

Onze kosjere cateraars:
o H.Baron Catering – https://h-baron.nl/catering-events/ – 020 642 4555
o Davids Corner & Rimon Deli – Kastelenstraat 69, 1083 CC Amsterdam – 020 644 7567
o HaCarmel – 020 675 7636
o Marcus, slagerij en catering – 020 671 9881
o Moos kosher banket (Chalav Israel) – 06 4195 7854
o Shuly’s Kitchen/Jacobs Kosjere Catering, sjabbatmaaltijden en catering voor toeristen – 06 1808 5315
o The Kosher Kitchen – 020 705 9905
o Vos Kosher Catering & Events – https://voskoshercatering.com/– 06 2953 2359

BEREIKBAARHEID
De NIHS is (behalve op jom tov en sjabbat) dagelijks van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar.

VOLGENDE NIEUWSBRIEF
De volgende reguliere Nieuwsbrief verschijnt volgende week donderdag, 20 augustus 2020. Nieuwsflitsen die wij eerder hebben uitgestuurd kunt u HIER terugvinden.
 

ACTIVITEITEN

Family Fun Fair

Wanneer:
 Zondag 6 september
Tijd: Van 14:00 tot 18:00 uur
Aanmelden: activiteiten@nihs.nl
Kosten: € 20,00 voor leden/ € 27,50 voor niet-leden
 

 

Eroev Ride Amsterdam

Wanneer:
 Zondag 6 september
Tijd: Start vanaf 13:00 uur, finish rond 16:00 uur
Aanmelden: eroevrideamsterdam.nl
Kosten: € 50,00 (geheel voor Alyn)
De Barbecue na afloop wordt u aangeboden door de NIHS.

 
 

Deze pagina delen