DE DAG VOOR PESACH
14 nisan 5780, 8 april 2020


Het is bijna Pesach en dat wordt dit jaar anders dan alle andere jaren. De corona-pandemie heeft het dagelijkse leven geheel op zijn kop gezet en ook de voorbereidingen voor Pesach zijn anders geweest dan we gewend zijn.

Wij nemen vanuit de NIHS onze rol serieus en hebben ons ingezet om er in deze moeilijke tijd nog meer voor onze leden te zijn. Dat hebben we geprobeerd door u op de hoogte te stellen en te houden met relevante informatie, door eenzaamheid te bestrijden met het organiseren van online activiteiten die onze Joodse gemeenschap versterken én door het aanpakken van veel praktische zaken. We hopen dat we u met dit alles tot steun zijn geweest.

De komende twee dagen zijn jom tov en aansluitend is het sjabbat. De Joodse Gemeente is daarom de komende drie dagen niet bereikbaar, maar vanaf uitgaande sjabbat staan we weer voor u klaar; met activiteiten, om praktische hulp te bieden én voor een luisterend oor.

Vanaf zondag gaan we ook weer verder met onze sjioeriem via ZOOM. Zo zal Joël Erwteman zondag 12 april om 20:30 uur een sjioer verzorgen met als thema: kitniot. Op maandag 13 april spreekt op hetzelfde tijdstip rabbijn Brendan Stern uit Londen (in het Engels); zijn sjioer luidt: ‘Sefirat ha’omer, units and unity’.
Meedoen aan beide bijeenkomsten kan via ZOOM Meeting ID: 607 481 101 – Password: 169816.

Verder is er zondag, maandag en dinsdag (12 t/m 14 april) ook weer de daf yomi sjioer o.l.v. Gideon Mandel.
Meedoen kan via ZOOM Meeting ID: 823 959 308 – Password: 531773

En zoals aangekondigd breiden we onze activiteiten uit met ‘gezellige’ online bijeenkomstenOp maandag 13 april kunt u om 19:30 uur inloggen op de ZOOM bijeenkomst van Maestro Jules van Hessen met als titel: ‘Joodse muziek bestaat niet’. (ID: 222 600 041 – Password: 054500)

Bovendien maken wij u attent een wereldwijde live streaming van een concert door Yaakov Shwekey op zondag 12 april om 18:00 uur via www.shwekey.live Wij vinden het een voorrecht in deze omstandigheden iets extra’s voor onze leden te kunnen doen. Als u ideeën heeft of iets bedenkt waar onze leden plezier van zouden kunnen hebben in deze corona-tijd, horen we dit graag van u op info@nihs.nl.

Wij wensen u een kosjere en vooral gezonde Pesach. Chag sameach!

Het kernteam corona van de NIHS:
Coen Abram
Michaël Bloemendal
Monique Gomez de Mesquita
Judith Nelemans
Judith Raber
Ruben Troostwijk

Wij zijn bereikbaar op 020 646 00 46 en via e-mail: info@nihs.nl

Deze pagina delen