Onze traditie vertelt over de tent van Avraham Avinoe, onze eerste aartsvader; het was een tent waar iedereen terecht kon en waar voor iedereen een plekje was. De sjabbat waarop wij hierover lezen is sjabbat Wajeera, die dit jaar valt op 16 november / 18 chesjwan. Internationaal staat dat weekend in het teken van the Shabbat Project. Het is het dan ook het weekend bij uitstek om ons JCC te gebruiken voor een breed scala aan activiteiten.

Wij beginnen al op de woensdagavond ervoor, met een Challe Bake voor alle vrouwen in Joods Nederland, georganiseerd door een geweldig team uit onze kille. Speciaal voor deze avond komt Rochie Pinson vanuit de Verenigde Staten naar Amsterdam. Rochie Pinson is befaamd om haar combinatie van charisma en passie voor de challe. Deze bijzondere kwaliteiten beloven dat het een geweldige avond gaat worden. Wij hopen dat woensdagavond 13 november de grote zaal van het JCC vol zit met enthousiaste vrouwen en meisjes. Aanmelden kan via deze link.

In het kader van hetzelfde wereldwijde Shabbat Project wordt op vrijdagavond 15 november een maaltijd voor jongeren georganiseerd. Na het kaarsen aansteken volgt, in samenwerking met sjoel JCC, een Carlebach sjabbatdienst, geleid door de sjaliach van Bne Akiwa: Pedaya Halperin. Pedaya is bij ons inmiddels bekend als zeer begaafd musicus en zanger. Deze sjoeldienst is uiteraard toegankelijk voor de hele gemeente. Na afloop van de dienst krijgen de jongeren een kiddoesj-borrel aangeboden, gevolgd door een heerlijk vrijdagavonddiner. In de voor die gelegenheid speciaal ingerichte Tel Aviv-zaal kunnen de jongeren dan tot laat sjmoezen en netwerken. Aanmelden kan via deze link.

Als klap op de vuurpijl ontvangt de NIHS op zondagochtend 17 november de nieuwe Israëlische ambassadeur: Naor Gilon, die sinds september in Nederland is. Hij zal ons bijpraten over de toestand in Israël tijdens een smakelijke lunch, die u allen wordt aangeboden door de Joodse Gemeente Amsterdam (aanmelden tot uiterlijk woensdag 13 november via activiteiten@nihs.nl). Er zal uiteraard gelegenheid zijn tot het stellen van vragen aan de ambassadeur. Gezien het feit dat Israël ons na aan het hart ligt, belooft ook dit een bijzonder evenement te worden.

Deze pagina delen