Een nieuw jaar - een goed voornemen

Het is niet alleen gebruikelijk om bij het begin van het burgerlijke jaar goede voornemens te hebben ook rond de hoge feestdagen hoort dat bij het karakter van de dagen. En zonder te willen pretenderen dat ik u een advies mag geven, zou ik toch een voornemen willen voorstellen waar we allemaal het volgende jaar iets aan zouden kunnen doen: onderwijs voor onszelf en voor onze kinderen.

Op alle mogelijke manieren kan men in Amsterdam/Amstelveen joods onderwijs volgen. Alle leeftijden, vele niveaus, vele momenten en manieren. En al deze belangrijke initiatieven, al deze gelegenheden om jezelf te verrijken met oprechte Tora-kennis kennen één gemeenschappelijk probleem: de belangstelling. De stoelen blijven leeg.

En vandaar mijn voorstel voor 5780: laten we allemaal 1 wekelijkse les gaan volgen die we nu nog niet volgen.Een uurtje, op een moment dat u goed uitkomt, dat moet toch kunnen. Via o.a. uw sjoelrabbijn kunt u alle informatie over het aanbod krijgen en als u weet wat u wilt leren, is de kans groot dat u op wenken bediend wordt.

G'd, de Tora en het joodse volk horen onlosmakelijk bij elkaar, zij zijn één, WIJ zijn één. Als wij meer doen aan Tora studie, zal dat zeker de beracha van Hasjem over ons opwekken.

ik wens u een sjana towa oemetoeka!

Rabbijn H. Groenewoudt  

Deze pagina delen