De eroev van Amsterdam bestaat voor het overgrote deel uit waterwegen. Ook wordt de eroev doorkruist door bruggen en tunnels. Daar waar dat noodzakelijk was, zijn voorzieningen aangebracht om de eroev mogelijk te maken. Rabbijn S. Katz controleert de eroev elke week. Hij kijkt dan of de aangebrachte voorzieningen nog intact zijn. Als rabbijn Katz afwezig is, wordt dit door een vervanger gedaan.

Soms blijkt tijdens die controles dat er iets niet in orde is met een van de constructies. Dat kan zijn door een ongeluk, een handeling van overheidswege of vandalisme. Het laatste was vorige week het geval. Uiteraard dient deze constructie dan weer te worden gerepareerd. Soms kan dat snel, maar soms duurt het langer. Dat kan zijn vanwege de locatie, maar ook omdat soms afsluitingen en/of afzettingen van wegen of vergunningen nodig zijn om de reparatie te kunnen uitvoeren.

De Amsterdamse eroev is gemaakt volgens de hoogst mogelijke standaard. Voor de meeste eroev voorzieningen is er ook een back up, waarop zo nodig kan worden terug gevallen. Over deze back-up bestaat in sommige gevallen een halachische discussie. In dergelijke gevallen adviseert het Rabbinaat om geen gebruik te maken van de eroev, maar kan er in (individuele) situaties anders worden besloten. De eroev button op de site www.nihs.nl zal dan op oranje worden gezet.

Verder hebben we besloten een eroev WhatsApp-groep te maken. Via deze whatsapp groep kunt u tot vlak voor sjabbat de laatste berichten van het Rabbinaat over de eroev ontvangen. U kunt worden toegevoegd aan deze groep door uw naam en telefoonnummer te sturen naar info@nihs.nl o.v.v. eroev WhatsApp

Wij streven ernaar dat de eroev met Rosj Hasjana weer volgens de hoogste standaard in orde zal zijn. Wij zullen u hierover nader informeren.

Het Rabbinaat

 

Deze pagina delen