De NIHS heeft 2 onderwijsprogramma’s, die uniek zijn in Joods Nederland:

·       face to face onderwijs voor kinderen met leerproblemen (in kleine groepjes en privé)

·       online (voor kinderen, voor wie het moeilijk is om geregeld naar joodse lessen te komen)

Shoshanna Huisman verzorgt het onderwijs voor kinderen met leerproblemen, die ‘extra zorg’ nodig hebben.

Een greep uit wat zij biedt:

o   lezen op alle niveaus, ook voor kinderen in het speciaal onderwijs

o   jahadoet op alle niveaus

o   zondagochtendlessen in groepen

o   privé lessen

Shoshanna is gespecialiseerd in onderwijs aan mensen met een beperking (leer- en ontwikkelingsproblematiek, dyslexie, disfasie, autisme, down syndroom etc.) Zij werkt volgens het pedagogische concept van Feuerstein (bekend vanwege de positieve benadering van mensen met een ontwikkelingsachterstand) en combineert dat met die van andere specialisten.

Yael Ball verzorgt het online joods onderwijs. Joodse les online is bestemd voor kinderen van 8 t/m 14 jaar en is vooral gericht op kinderen die op een niet-joodse school zitten. De groep komt wekelijks op zondag virtueel samen. Het enige wat de leerlingen nodig hebben is een laptop of tablet en een goede internetverbinding.

De deelnemers komen uit heel Nederland en zijn op alle niveaus zijn welkom. Ze leren over de joodse kalender en de chagiem, sjabbat, kasjroet, dawwenen, en veel meer. De lessen zijn interactief. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende moderne middelen om het boeiend en spelend te maken.

Naast wekelijkse online les komt de groep 3 à 4 keer per jaar samen in Amsterdam, om de leerlingen in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Aanmelden voor het online onderwijs schooljaar 2019-2020 kan via info@nihs.nl.

Deze pagina delen