De Joodse scholengemeenschap Maimonides is in de categorie VWO en HAVO door weekblad Elsevier uitgeroepen tot superschool van Nederland. Een predicaat dat maar enkele scholen ten deel valt. Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap feliciteert de school door middel van een cadeau in de vorm van een geldbedrag.

NIK-voorzitter David Goudsmit: “Educatie is in het Jodendom prioriteit nummer één. Het belang van educatie overwegend, is Maimonides wat het NIK betreft een kroonjuweel voor Joods Nederland. We zijn reuze trots op de superschool-status van Maimonides”.

“De school staat zo hoog op de ranglijst door de leerlingen. Het is hun prestatie die telt,” zegt rector Iris Eshel. “We zijn ongelofelijk trots op de erkenning als superschool en we zijn bijzonder dankbaar dat het NIK ons dit cadeau aanbiedt.”
Maimonides heeft besloten met het geld van het NIK een oplaadkluis te kopen voor mobiele telefoons. In zo’n kluis kunnen de telefoons van de leerlingen veilig opgeborgen, worden opladen. Zo komt de besteding van het cadeau vooral ten goede aan de leerlingen.
Rector Eshel: “Onze scholieren zijn de hele dag op school maar hebben geen plek waar ze hun smartphone langdurig onbeheerd in een stopcontact kunnen laten opladen. Ik hoef niet uit te leggen dat voor tieners hun telefoon een eerste levensbehoefte is. Dus kiezen we in overleg met de leerlingenraad er voor om met het geld van het NIK een oplaadkluis voor mobiele telefoons aan te schaffen.”

Deze pagina delen