Op 20 januari 2019 van 13:00 – 17:00 u.

De Raw Aron Schuster synagoge, ingewijd op 18 mei 1928, is de belangrijkste en grootste vooroorlogse synagoge van de Asjkenazische gemeenschap in Amsterdam en een bijzonder rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse School. Tijdens de lezingen-middag op 20 januari 2019 zullen de 90 achterliggende jaren vanuit cultuurhistorisch en architectonisch perspectief belicht worden.

Bart Wallet zal ingaan op de cultuurhistorie rond het gebouw en de gemeenschap, Ton Heijdra belicht de band met de Amsterdamse School, Berend van der Lans plaatst het gebouw binnen het oeuvre van architect Harry Elte en Renée Sanders zal persoonlijke verhalen als uitgangspunt nemen. Er kunnen ook rondleidingen gevolgd worden onder leiding van Piet Cohen (interieur) en Dienke Hondius (o.a. langs een aantal onderduikadressen in de buurt).

Voor het bijwonen van de middag is aanmelding vooraf verplicht. U kunt zich aanmelden via https://rassjoel.globalticket.nl (kosten € 12,50 p.p., u dient zich per persoon afzonderlijk te registreren).

Meer informatie: door technische omstandigheden is er bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief nog geen informatie op de webpagina van de RAS sjoel beschikbaar .

Wel vindt u de informatie op: https://www.architectureplus.nl/news/lezingenmiddag-90-jaar-ras-synagoge-20-januari-2019]

Deze pagina delen