NIHS Jeugd en Jongeren

De NIHS heeft voor alle leeftijden activiteiten. Deze pagina’s zijn ter introductie van de  de young professional organisatie M&N.

 

Young Professionals
Menachem Evers en Nathan Bouscher ontmoeten elkaar voor het eerst bij een optreden van de populaire chassidische reggae zanger Matisyahu in de Melkweg in Amsterdam. Ze besluiten hier het gat op te vullen dat er op dat moment is voor Joodse jongeren. Kort daarop organiseren ze hun eerste event onder de titel Pizza in de Hut. Met de ludieke referentie aan de bekende pizzaketen én de gratis pizza’s genereert een opkomst van meer dan zestig jongeren in de soeka (loofhut) van de Gerard Dou sjoel. Sindsdien organiseren de twee maandelijks één tot twee activiteiten die altijd gezellig en Joods zijn.

Eén van de grootste activiteiten is de jaarlijks terugkerende viering van Chanoeka op de Dam, in bijzijn van de burgemeester. Het geheim  is dat de beide heren actief rondlopen in Joodse kringen met de neuzen dezelfde kant op. Dat maakt dat zij veel jongeren weten te bereiken, te meer vanwege hun verschillende achtergronden en omgeving. Menachem is de oudste zoon van de Amersfoortse rabbijn Evers en Nathan komt oorspronkelijk uit een liberaal gezin. Ook werken ze graag samen met andere (jongeren) verenigingen. 

De ongedwongen sfeer is aanstekelijk. De achterban bestaat uit ex-scholieren, expats, jonge stellen en meer. Vooral studenten weten de activiteiten goed te vinden door de promotie via mailing en Facebook. De lage drempel zorgt voor een verscheidenheid aan mensen van vroom tot vrij. Hun activiteiten zijn bedoeld voor (halachisch-) joodse jongeren. Niemand wordt geweigerd, iedereen wordt met open armen ontvangen.

Comments are closed.