PESACH – DE LAATSTE DAGEN 5778/2018

   www.chabad.nl/rabbijnvorst

*Recht door zee. Of misschien in een bocht.

Maar zeker is dat de zevende dag Pesach aan de Doortocht door de Zee herinnert. Met tevens een herinnering aan een negenjarig voetballend kereltje, die rabbijn Vorst de vraag had gesteld of hij, als hij orthodox zou worden, nog wel mocht blijven keepen?

Het mocht.

*De schitterende, ontroerende Haftara-Bijbelse Profetentekst van de achtste dag Pesach behoort qua historie eigenlijk bij de eerste dag van Pesach. Waarom dan pas op de achtste dag gelezen. Antwoord volgt.

*De laatste maaltijd van Pesach. Deze maaltijd wordt Se’oedat HaMasjie’ach genoemd. Met Pesach gedachten. Met Masjie’ach-Verlossings-Verwachtingen. Met vertellingen van – echt waar, werkelijk! – Wonder-Rebbes. Niet overtuigd? Ga dan maar mee naar Petersburg.

                      Na  C H A G  S A M E E ‘A C H  en  S J A B B A T  S J A L O M  wordt u

                                                      E E N  G E Z O N D E  Z O M E R  en  N O G  V E E L  J A R E N  toegewenst!

Comments are closed.