JOM HASJOA-HERDENKING

JOM HASJOA-HERDENKING donderdagavond 12 APRIL 2018 –

19.00 UUR

in de Hollandsche Schouwburg.

In 1962, toen de tot monument verbouwde resten van de voormalige Hollandsche Schouwburg op 4 mei voor het eerst in gebruik werd genomen als Monument voor de Nationale Dodenherdenking en de toenmalig burgemeester van Amsterdam, Mr. G. van Hall, de herinneringsvlam ontstak, vonden vele Joden in Nederland deze plek nog te beladen om samen te komen en te herdenken. Nadat Jacques Presser in 1965 koos om juist hier zijn boek “Ondergang” te presenteren, namen Joodse jeugdorganisaties het initiatief  de jaarlijkse Joodse herdenking van de Jodenvervolging, de Sjoa, de Jom Hasjoa-herdenking, die al sinds 1946 elders werden georganiseerd, nu wel te organiseren in de Hollandsche Schouwburg. Joodse jeugdorganisaties spelen nog steeds een belangrijke rol in de ceremonie. Tijdens de plechtige bijeenkomst waarvan de Hebreeuwse datum samenvalt met de opstand in het getto van Warschau, worden wereldwijd de joodse slachtoffers van de nazi – terreur herdacht.

In 2018, op donderdagavond 12 april 2018 / 27 Nissan 5778 om 19.00 uur precies, wordt op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg, Plantage Middenlaan 24 te Amsterdam (1018 DE) de Jom Hasjoa herdenking georganiseerd voor de gehele joodse gemeenschap in Nederland, in al haar diversiteit.  

Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn. Wij stellen het buitengewoon op prijs indien u persoonlijk getuige zou willen zijn van dit voor ons allen zo bijzondere moment. Wij hopen daarom zeer op uw aanwezigheid bij de Jom Hasjoa herdenking in 2018.

Namens alle deelnemende organisaties, Stichting Jom Hasjoa-herdenking Nederland,

het Organisatiecomité Jom Hasjoa-herdenking, namens deze,

David Simon  (vice-vz. Stichting)             John Melkman (coördinator).

Comments are closed.