Van onze Rabbijnen, deze week Rabbijn Groenewoudt

Bedankt.

In deze bijzondere tijd van het jaar, zo tussen de hoge feestdagen en soekot, is er heel veel te vertellen, leren en uit te leggen. Maar ik wil de gelegenheid  gebruiken om mijn dank uit te spreken. 
Tijdens de laatste hoge feestdagen zijn er op veel plaatsen in Amsterdam en Amstelveen  hele mooie diensten gehouden, voor, alles bij elkaar, heel veel mensen. Ik hoor in veel enthousiaste gesprekken de dankbaarheid van de bezoekers van al die sjoels, die ieder op eigen wijze, geweldige gastvrij zijn geweest, open voor iedereen en een goede ambassadeur van ons jodendom. Dit kan alleen maar bereikt worden door vrijwilligers. Veel vrijwilligers.  Vrouwen en mannen die hun vrije tijd er voor gaven om al die diensten mogelijk te maken. Mensen die tijdens, voor en na de diensten ervoor zorgden dat alles goed liep. In al die sjoels gaat dat  om veel mensen.  
Namens iedereen die genoten heeft van de sfeer op Rosj Hasjana en Jom Kipoer, wie dan ook, waar dan ook: Dank voor alle inzet: Jisjar Koach!
 
Rabbijn Groenewoudt

Comments are closed.